A | A
Samen tuinieren

Zo comfortabel mogelijk leven en wonen met de servicediensten van DSV

Service en diensten

DSV biedt diverse diensten aan cliënten als aanvulling op de zorg, zowel in de woonzorgcentra als voor thuiswonende cliënten. Hierbij geven wij u een aantal voorbeelden van dit soort service en diensten die DSV u kan bieden. Maar vaak is er meer mogelijk. Wilt u meer informatie, service aanvragen of een informatiebrochure ontvangen, neemt u dan contact op met onze Zorgbemiddeling. Zij helpen u graag verder.

Hulp voor mantelzorgers

Zorgen voor uw naaste is een liefdevolle en dankbare taak. Het kan uw leven zin en invulling geven en vaak biedt het ook voldoening. Maar het geven van mantelzorg kan ook zo zwaar zijn, dat u het risico loopt om psychisch of lichamelijk overbelast te raken. Professionele hulp kan een bijdrage leveren om dit voorkomen, of om u tijdelijk te ontlasten, waardoor uw naaste langer thuis kan blijven wonen. Deze hulp voor mantelzorgers noemen we ook wel respijtzorg. DSV biedt diverse vormen van mantelzorg aan. Vraag naar de mogelijkheden bij onze Zorgbemiddeling.

Alarmopvolging

Alarmopvolging geeft de garantie dat in noodgevallen een verzorgende van Zorg Thuis van DSV eerste hulp verleent. Zonodig waarschuwt hij of zij, indien nodig, een huisarts en contactpersoon. Het unieke is dat er naast de eerste hulp tevens recht is op een zorggarantie gedurende maximaal 24 uur na het incident. Deze zorggarantie is bedoeld om de tijd te overbruggen die noodzakelijk is om hulp te organiseren. Ook in een woonzorgcentrum van DSV kunt u deze alarmopvolging krijgen. Vindt u het een veilig idee dat u alarm kunt slaan als er iets gebeurt? Het systeem van alarmopvolging zorgt ervoor dat u 24 uur per dag om hulp kunt vragen. De medewerkers van DSV komen dan bij u langs. Ze verlenen eerste hulp en waarschuwen, indien nodig, een huisarts, andere hulpverleners en/of een familielid. Wilt u hierover meer informatie of de alarmopvolging aanvragen? Meer informatie over alarmopvolging door DSV kunt u hier vinden. U kunt ook contact opnemen met onze afdeling Zorgbemiddeling.

Maaltijdservice

De maaltijdservice van DSV kent vele mogelijkheden. U kunt iedere dag terecht in de ontmoetingsruimten met restaurantvoorziening van onze woonzorgcentra in de wijken, of in ‘De Reedery’ in Katwijk, ook als u niet in het zorgcentrum woont. Uiteraard zijn deze maaltijden geheel afgestemd op ouderen en wordt met eventuele allergieën en diëten rekening gehouden, als u dit aan ons doorgeeft. Ook in uw thuissituatie is dit prettig. Ziet u er tegenop om elke dag weer een warme maaltijd te bereiden? Vindt u het prettig om samen met anderen te eten? U kunt ook als u nog thuis woont elke dag een gezonde, warme maaltijd eten in de woonzorgcentra van DSV. Als u de maaltijd liever thuis wilt eten kan dat ook. De maaltijden kunnen dan ook worden opgehaald, warm of koud. (graag telefonisch vooraf contact opnemen). Meer informatie over de maaltijdvoorziening van DSV kunt u krijgen bij onze afdeling Zorgbemiddeling.

Boodschappenservice

Woont u in een woonzorgcentrum of aanleunwoning bij DSV en wordt het sjouwen met boodschappen u te zwaar? Dan kunt u de boodschappen regelen via de boodschappenservice van DSV. U doet in het winkeltje van het woonzorgcentrum uw bestelling en later wordt het bij u thuis bezorgd.

Wasserijservice

Is het wassen van kleding, het ophangen en afhalen een pittige klus voor u geworden? Mogelijk is de wasserijservice van DSV voor u een oplossing. U levert uw kleding met naamlabel aan en krijgt het opgevouwen en schoon weer retour.

Behalve de hier genoemde service en diensten heeft DSV nog meer aanvullende diensten voor u waarvan u gebruik kunt maken, zoals een klussendienst. Meer informatie over de servicediensten kunt u krijgen bij de Zorgbemiddeling van DSV.  Er zijn ook diverse gratis informatiebrochures beschikbaar over de aanvullende servicediensten van DSV. Meer weten? Vraag dan één van onze informatiebrochures aan of neem contact op met onze Zorgbemiddeling.