A | A
Samen tuinieren

Lukt het u niet meer om zelf de huishoudelijke taken ter hand te nemen? DSV kan ervoor zorgen dat een huishoudelijk medewerker dat van u overneemt.

Huishoudelijke hulp

Waarom huishoudelijke hulp van DSV?

Het voordeel van huishouding ontvangen van DSV is dat ook vervanging bij ziekte of vakantie van uw vaste huishoudelijk medewerker geregeld wordt. Heeft u al zorg van DSV? Dan heeft u ook het voordeel dat u dezelfde teammanager heeft als contactpersoon. Als u hulp nodig heeft bij het huishouden is het prettig als dit goed georganiseerd is en aansluit op uw wensen. DSV biedt persoonlijke, vertrouwde en ervaren hulp op het gebied van huishouding.

Vergoeding en aanvragen huishoudelijke hulp

Voor huishoudelijke hulp is sinds de wetswijzigingen in het kader van de Wet langdurige zorg andere regelgeving van kracht. Dit betekent dat mogelijk niet meer alle huishoudelijk hulp aan u wordt vergoed. Dit is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, inkomen en indicatie. Hulp bij het huishouden valt onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Een indicatie voor deze hulp kunt u aanvragen bij het Zorgloket van de gemeente waar u woont. De afdeling Zorgbemiddeling van DSV kan u helpen bij de aanvraag van huishoudelijke hulp. Krijgt u geen vergoeding (meer) via de WMO dan kunt u toch huishoudelijke hulp aan vragen bij DSV. U neemt deze hulp dan particulier af. Vraag bij onze afdeling Zorgbemiddeling naar de tarieven. Wij helpen u graag verder.