A | A
Samen tuinieren

Dagbesteding, iets voor u?

Dagbesteding

Heeft u behoefte aan een bepaalde mate van veiligheid en geborgenheid, bijvoorbeeld als gevolg van een verminderde lichamelijke en/of geestelijke vitaliteit? Maar woont u nog thuis? Dan is ‘dagbesteding’,  echt iets voor u. Ook als u op de wachtlijst staat voor een woonzorgcentrum kunt u gebruik maken van de dagverzorging. Deze heeft als doel: een zinvolle en prettige dagbesteding in groepsverband, waarbij u contact heeft met leeftijdsgenoten. U kunt gezamenlijk koffiedrinken, spelletjes doen, kranten doornemen, een wandeling maken of deelnemen aan creatieve activiteiten. Tussen de middag gebruikt u een warme maaltijd waarna er gelegenheid is om te rusten.

Waar is dagverzorging mogelijk?

Dagverzorging van DSV is mogelijk via de woonzorgcentra van DSV. Vanuit de woonzorgcentra bieden we deze wijkgerichte dagverzorging dichtbij u in een van onze woonzorgcentra aan. Er zijn ervaren zorgmedewerkers van DSV aanwezig tijdens de opvang. U kunt op eigen kosten deelnemen aan de dagbesteding, of indien u hiervoor in aanmerking komt (op basis van uw indicatie) een vergoeding hiervoor aanvragen.

Hoe komt u in aanmerking?

Komt u in aanmerking voor een vergoeding, dan kunt u afhankelijk van uw indicatie een aantal dagdelen vergoed krijgen. Dagbesteding valt onder de Wmo, die uitgevoerd wordt door de gemeente. De vergoeding kunt u aanvragen bij het Zorgloket van de gemeente, zowel in Katwijk als in Lisse. Staat u op de wachtlijst van een woonzorgcentrum, dan kunt u ook in aanmerking komen voor een vergoeding, namelijk als overbruggingszorg vanuit de Wlz. (Wet Langdurige Zorg).

In beide gevallen wordt er een inkomensafhankelijke bijdrage via het CAK gevraagd.

Op de dagverzorging wordt een afwisselend dagprogramma geboden, afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de deelnemers. Er worden in een dagprogramma verschillende activiteiten gedaan, zoals het nieuws met elkaar bespreken, schilderen, handwerken of andere creatieve bezigheden. Maar ook naar muziek luisteren, zingen of een individuele activiteit is mogelijk. Daarnaast is bewegen een vast onderdeel in de groep. Voor meer informatie, ook over uw persoonlijke situatie, of aanmelding kunt u terecht bij de Zorgbemiddeling.