A | A

Zinvolle ontmoetingen met jongeren: Zomervisite

Voor het derde jaar was ook deze zomer de ‘Zomervisite’ bij veel ouderenzorgorganisaties in de regio, waarbij jongeren samen met ouderen iets gezelligs ondernemen. Het is een laagdrempelige manier voor jongeren om contact te komen met ouderen, waarmee zij hen plezierige momenten geven en er over en weer meer begrip is. En het is ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met de ouderenzorg van nu. Het succesvolle en sympathieke initiatief is ontwikkeld door the Leyden Academy on Vitality and Aging en het Jo Visserfonds. De levendigheid van de jongeren, de gesprekken die zij voeren, hun jeugdige enthousiasme en energie doen de ouderen duidelijk goed.

Ook bij DSV|verzorgd leven kwamen jongeren op de diverse locaties in de afgelopen zomermaanden langs om ouderen te ontmoeten voor een wandelingetje, om een spelletje te doen of samen koffie te drinken, een ijsje te eten of een boodschap te doen. De ouderen vonden de bezoekjes supergezellig en natuurlijk doen we volgende zomer weer graag mee met deze waardevolle ontmoetingen tussen ouderen en jongeren.

Ben jij ook jongere en lijkt jou het ook leuk om zo nu en dan iets gezelligs met ouderen te ondernemen? Informeer dan eens naar ons vrijwilligerswerk. Dat kan al voor een uurtje, bijvoorbeeld naast je studie. Een mooie manier om wat (levens)ervaring op te doen, en je maakt mensen écht blij met jouw inzet.

Ook hebben we bij DSV diverse opleidings- en stagemogelijkheden en regelmatig leuke, nieuwe vacatures, die je kunt combineren met je opleiding of studie.

Delen: