A | A

comfortabel wonen met alle zorg dichtbij in Katwijk, Rijnsburg en Lisse

Woonzorgcentra, informatie per locatie

DSV|Duinrand

Duinrand ligt in het Noorden van Katwijk, bij de duinen en de zee. De locatie Duinrand bestaat sinds 1975 en is in september 2018 compleet nieuw gebouwd tot een modern, licht, ruim en comfortabel woonzorgcentrum. Het ligt in een karakteristieke omgeving waaraan veel Katwijkers gehecht zijn. Het gebouw bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen. Het zorggebouw bevat 5 woonlagen met 30 zorgappartementen voor intramurale zorg en 8 huurappartementen /aanleunwoningen. Het verpleeggebouw bestaat uit 4 woonlagen met 30 woon-/slaapkamers voor psychogeriatrische cliënten. Per woongroep zijn er eigen kamers rondom een gezamenlijke woonkamer. Op de begane grond zijn de voorzieningen met een buurtfunctie. Zoals de gezellige ontmoetingsruimte voor koffie/thee met een restaurantvoorziening, ruimte voor weeksluiting en activiteiten. Op het terrein is de huisartsenpraktijk Van Gent gevestigd en een tijdelijke opvang voor zorg dichtbij huis. Beide gebouwen zijn verbonden door een glazen corridor. Ook de bewoners van het appartementencomplex er vlak naast, De Driehoek (van woningbouwvereniging Dunavie), hebben toegang via een corridor.

Bekijk hier de film DSV|Duinrand, voor een rondleiding door de locatie:

Duinrand
Nolensstraat 2
2221 CE, Katwijk aan Zee
Tel: (071) 20 491 00

DSV|Rustoord

Rustoord ligt in Lisse en bestaat sinds 1962. In de periode 2015-2016 is er een compleet nieuw en gemoderniseerd woonzorggebouw neergezet vlak naast de plek van het oude gebouw. Met dit nieuwe gebouw (opgeleverd voorjaar 2016) kan DSV optimaal tegemoet komen aan de wensen van de cliënten en de eisen die de moderne tijd stelt aan de ouderenzorg. Het nieuwe Rustoord heeft 60 appartementen in het zorgcentrum zelf. Daarnaast staan er op het terrein 65 zelfstandige seniorenappartementen (aanleunwoningen). Er zijn 2 tweepersoonskamers en 5 tijdelijke opnamekamers. Het gebouw heeft een eigen, mooi aangelegde tuin en ruime parkeergelegenheid.

Belijk hier de film van DSV|Rustoord, voor een rondleiding door de locatie:

Rustoord
Rustoord 2
2161 GJ, Lisse ZH
Tel: (071) 20 493 00

DSV|Salem

Het (oude) Salem is gelegen in het Zuiden van Katwijk, aan de rand van de duinen en is geopend in 1965.

Op dit moment worden er op deze plek de voorbereidingen getroffen voor de nieuwbouw van Salem. Ook hier komt dan een compleet en modern woonzorgcomplex, dat voldoet aan de eisen die de moderne ouderenzorg hieraan stelt. Meer informatie over de planontwikkeling van het nieuwe Salem in Katwijk kunt u hier vinden.

Tijdens deze nieuwbouwactiviteiten is Salem gevestigd in de tijdelijke huisvesting in Rijnsburg, die ligt langs de oevers van de Rijn in een groene en rustige omgeving. De tijdelijke huisvesting heeft alle voorzieningen in huis, zoals een lift, een ruime gezellige ontmoetingsruimte, winkeltje, kapper, welzijnsactiviteiten etc. Met mooi weer kunnen de bewoners genieten van het fijne terras aan het water, met een kopje koffie, om te vissen of naar de voorbijvarende bootjes te kijken.

Bekijk hier de film van DSV|Salem (tijdelijke huisvesting) voor een rondleiding door de locatie:

Salem
Waterboslaan 40
2231 BJ, Rijnsburg
Tel: (071) 204 94 00

DSV|Vlietstede

Het moderne, duurzame gebouw van Vlietstede in het hart van Rijnsburg heeft de nieuwste faciliteiten voor zorg en comfortabel wonen voor ouderen, met ruime eigen appartementen. In het PG gedeelte kunnen cliënten wonen met geestelijke ouderdomsverschijnselen. Zij hebben hun eigen appartement en eten en doen activiteiten gezamenlijk in woongroepen. In het woonzorgcentrum zijn daarnaast 23 zorgappartementen voor cliënten met somatische (lichamelijke) aandoeningen en vier kamers voor kortdurende opvang voor bijvoorbeeld herstel na een operatie. In het gebouw is ook een kleinschalige hospice-locatie. Dit ligt in een rustig gedeelte van het complex. Er is een mooie, eigen binnentuin (met een speciale belevingstuin met fontein en mooie bloemperken) waarvan de bewoners met elkaar kunnen genieten op terrassen en in zithoekjes. In de ‘Ontmoeting’ kunnen de bewoners, buurgenoten en familie elkaar in Vlietstede treffen voor een maaltijd, koffie of gezellige activiteiten.

Bekijk hier de film van DSV|Vlietstede, voor een rondleiding door de locatie:

Vlietstede
Oude Vlietweg 50
2231 DS, Rijnsburg ZH
Tel: (071) 20 495 00

DSV|Parlevliet, DSV|De Reedery en Parledam

In het karakteristieke oude visserijpand DSV|Parlevliet in Katwijk zijn de Centrale Diensten van DSV gevestigd en is Zorg Thuis Katwijk van DSV gevestigd. Ook zijn hier appartementen voor tijdelijk verblijf, bijvoorbeeld voor ouderen die herstellen na een operatie. Zij kunnen ook gebruik maken van de voorzieningen van DSV|De Reedery die via een glazen gang binnendoor bereikbaar is vanuit Parlevliet. De appartementen in Parlevliet hebben een gezellige gezamenlijke huiskamer met uitzicht op de kade en er is een terras buiten, waarvan de tijdelijke bewoners gebruik kunnen maken.

Bekijk hier de film van DSV|Parlevliet en De Reedery, voor een rondleiding:

Parledam

In het moderne en verzorgde zelfstandige huurappartementencomplex Parledam (opgeleverd voorjaar 2016) naast DSV|Parlevliet is het comfortabel en plezierig wonen.

Er zijn 61 huurappartementen met zorg in het complex. De bewoners kunnen ook gebruik maken van de servicediensten van DSV. De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een (beginnende) zorgvraag. Het complex ligt aan de Haven in Katwijk, vlakbij het karakteristieke oude visserijpand DSV|Parlevliet. Ook deze bewoners kunnen voor gezellig samenzijn, activiteiten en verzorgde maaltijden terecht in het ernaast gelegen sfeervolle ontmoetingscentrum voor senioren, ‘DSV|De Reedery’.

Sinds december 2020 is dit complex van de nieuwe eigenaar en verhuurder Bouwinvest. DSV is sinds die datum geen eigenaar meer van deze appartementen. DSV levert hier wél de zorg en diensten zoals voorheen aan de bewoners. DSV verzorgt ook de toewijzing van de appartementen voor dit complex. DSV heeft een paar weken de tijd om mensen in de vrije sector met een zorgvraag voor te stellen aan de verhuurder. Hiervoor houden wij een wachtlijst van geïnteresseerden bij met inkomensgegevens en ZZP indicatie. Wilt u meer hierover weten of heeft u belangstelling voor een appartement, neem dan contact op met onze afdeling Zorgbemiddeling.