A | A

comfortabel wonen met alle zorg dichtbij in Katwijk, Rijnsburg en Lisse

Woonzorgcentra, informatie per locatie

DSV|Duinrand

Duinrand ligt in het Noorden van Katwijk, bij de duinen en de zee. De locatie Duinrand bestaat sinds 1975 en is in september 2018 compleet nieuw gebouwd. Het is een karakteristieke omgeving waaraan veel Katwijkers gehecht zijn. Met het nieuwe gebouw aan de Nolensstraat voldoet DSV nog beter aan de wensen van de cliënten en de huidige ontwikkelingen in de ouderenzorg. Het gebouw bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen. Het zorggebouw bevat 5 woonlagen met 30 zorgappartementen voor intramurale zorg en 8 huurappartementen /aanleunwoningen. Het verpleeggebouw bestaat uit 4 woonlagen met 30 woon-/slaapkamers voor psychogeriatrische cliënten. Per woongroep zijn de kamers rondom een gezamenlijke woonkamer gesitueerd. Op de begane grond zijn de voorzieningen met een buurtfunctie. Zoals de gezellige ontmoetingsruimte voor koffie/thee met een restaurantvoorziening, ruimte voor weeksluiting en activiteiten. Op het terrein is de huisartsenpraktijk Van Gent gevestigd en een tijdelijke opvang voor zorg dichtbij thuis. Beide gebouwen zijn verbonden door een glazen corridor. Ook de bewoners van appartementencomplex De Driehoek, van Dunavie, krijgen toegang via een corridor.

Duinrand
Nolensstraat 2
2221 CE, Katwijk aan Zee
Tel: (071) 20 491 00

DSV|Rustoord

Rustoord ligt in Lisse en bestaat sinds 1962. In de periode 2015-2016 is er een compleet nieuw en geheel gemoderniseerd woonzorggebouw neergezet vlak naast de plek van het oude gebouw. Met dit nieuwe gebouw (opgeleverd voorjaar 2016) kan DSV optimaal tegemoet komen aan de wensen van de cliënten en de eisen die de nieuwe ontwikkelingen stellen aan de ouderenzorg. Het nieuwe Rustoord beschikt over 60 appartementen in het zorgcentrum. Daarnaast staan er op het terrein 65 zelfstandige seniorenappartementen (aanleunwoningen). Er zijn 2 tweepersoonskamers en 5 tijdelijke opnamekamers. Het gebouw heeft een eigen, fraai aangelegde tuin.

Rustoord
Rustoord 2
2161 GJ, Lisse ZH
Tel: (071) 20 493 00

DSV|Salem

Het (oude) Salem is gelegen in het Zuiden van Katwijk, gesitueerd aan de rand van de duinen en is geopend in 1965. Op dit moment worden er op deze plek de voorbereidingen getroffen voor de nieuwbouw van Salem. Ook hier komt dan een compleet en modern woonzorgcomplex. Gedurende deze nieuwbouwactiviteiten is Salem gevestigd in de tijdelijke huisvesting in Rijnsburg, gesitueerd langs de oevers van de Rijn. De tijdelijke huisvesting beschikt over alle voorzieningen, zoals een lift, een ruime gezellige ontmoetingsruimte, winkeltje, kapper, activiteiten etc. Met mooi weer kunnen de bewoners genieten van het fijne terras aan het water.

Salem
Waterboslaan 40
2231 BJ, Rijnsburg
Tel: (071) 204 94 00

DSV|Vlietstede

Het geheel nieuwe en duurzame gebouw van Vlietstede in het hart van Rijnsburg is voorzien van de nieuwste faciliteiten voor zorg en comfortabel wonen voor ouderen, met ruime eigen appartementen. In het PG gedeelte kunnen cliënten wonen met geestelijke ouderdomsverschijnselen. Zij hebben hun eigen appartement en eten en doen activiteiten gezamenlijk in woongroepen. In het woonzorgcentrum zijn daarnaast 23 zorgappartementen ondergebracht voor cliënten met somatische aandoeningen en vier kamers voor kortdurende opvang voor bijvoorbeeld herstel na een operatie. In het gebouw is ook een kleinschalige hospice-locatie, gelegen in een rustig gedeelte van het complex. Er is een mooie, eigen binnentuin waarvan de bewoners kunnen genieten. In de ‘Ontmoeting’ kunnen de bewoners, buurgenoten en familie elkaar in Vlietstede treffen voor een maaltijd, koffie of gezellige activiteiten.

Vlietstede
Oude Vlietweg 50
2231 DS, Rijnsburg ZH
Tel: (071) 20 495 00

DSV|Parledam

In dit  gloednieuwe complex van DSV (opgeleverd voorjaar 2016) zijn 61 huurappartementen met zorg gehuisvest. De bewoners kunnen er ook gebruik maken van de diverse servicediensten van DSV. De appartementen zijn bestemd voor ouderen met een (beginnende) zorgvraag. Het complex ligt aan de Haven in Katwijk, vlakbij het karakteristieke oude visserijpand Parlevliet, waarin Zorg Thuis Katwijk en de Centrale diensten van DSV zijn gevestigd. De bewoners kunnen voor gezellig samenzijn, activiteiten en verzorgde maaltijden terecht in het ernaast gelegen sfeervolle ontmoetingscentrum voor senioren, ‘De Reedery’.

Parledam (Huurappartementen met zorg)
Prins Hendrikkade 155
2225 JT, Katwijk ZH
Tel: (071) 20 490 30