A | A

Voor alle woonvormen bij DSV geldt dat we u ondersteunen om zo lang mogelijk, zo comfortabel mogelijk en zo verzorgd mogelijk te kunnen wonen.

Woonvormen zorgcentra

Binnen de woonzorgcentra van DSV zijn er twee mogelijkheden voor comfortabel en verzorgd wonen voor u: wonen met zorg voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen vanwege lichamelijke beperkingen (somatische klachten). Of wonen met zorg voor ouderen die psychogeriatrische klachten (PG) hebben, of een combinatie van lichamelijke en geestelijke beperkingen. Voor alle vormen van wonen bij DSV geldt dat we u zoveel mogelijk ondersteunen om zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk én comfortabel te kunnen wonen, voorzien van alle zorg en faciliteiten.

Wonen voor ouderen met lichamelijke ondersteuning

Als het thuis niet meer gaat vanwege lichamelijke beperkingen, kunt u verzorgd én zelfstandig wonen bij DSV. In onze woonzorgcentra kunt u beschikken over uw eigen ruime appartement, met eigen keuken en badkamer. Dat biedt u maximale privacy en zelfstandigheid, maar toch met alle zorg en faciliteiten direct bij de hand. U kunt gebruik maken van allerlei services en diensten om uw leven nog comfortabeler te maken, zoals een wasservice of klussendienst. U kunt samen met anderen activiteiten ondernemen, deelnemen aan uitjes, een kopje koffiedrinken of samen eten in de gezellige Ontmoetingsruimte. Alle woonzorgcentra beschikken bovendien over een mooie eigen tuin.

PG: kleinschalig wonen en Meerzorg

Bij DSV bieden we Meerzorg en Kleinschalig Wonen. Deze beide woonvormen zijn bedoeld voor ouderen met Psychogeriatrische beperkingen (PG).  Dit wil zeggen dat er bij deze mensen problemen zijn met het geheugen, het oriëntatievermogen en het handelen. Meerzorg PG bewoners wonen ook in hun eigen appartement in het woonzorgcentrum, maar verblijven overdag in een gezamenlijke huiskamer, waar toezicht is en activiteiten worden georganiseerd. De maaltijden worden gezamenlijk gebruikt in deze huiskamer. Bewoners maken gebruik van de faciliteiten van het huis zoals wasserij, keuken, etc., maar krijgen zorg vanuit de Meerzorg PG.

In de Kleinschalige woonvormen van DSV leven zes tot tien ouderen samen in een huiselijke omgeving, in een woongroep. Het eigen appartement ligt gecentreerd rondom de huiskamer. De verzorgenden voeren samen met de bewoners zoveel mogelijk een normaal huishouden. Dit stimuleert het bewegen en sociale en lichamelijke vaardigheden van de bewoners. De maaltijden worden gezamenlijk bereid, wat vaak heel gezellig is en er wordt samen gegeten.