A | A

Voor alle woonvormen bij DSV geldt dat we u ondersteunen om zo lang mogelijk, zo comfortabel mogelijk en zo verzorgd mogelijk te kunnen wonen.

Woonvormen zorgcentra

Voor alle vormen van wonen bij DSV geldt dat we u zoveel mogelijk ondersteunen om zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk én comfortabel te kunnen wonen, ondersteund met van zorg en faciliteiten.

Binnen de woonzorgcentra van DSV zijn er twee mogelijkheden voor comfortabel en verzorgd wonen voor u:

  • Wonen met zorg voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen vanwege lichamelijke beperkingen (somatische klachten).
  • Of wonen met zorg voor ouderen die psychogeriatrische klachten (PG) hebben, of een combinatie van lichamelijke en geestelijke beperkingen.

Wonen voor ouderen met lichamelijke ondersteuning

Als het thuis niet meer gaat vanwege lichamelijke beperkingen, kunt u met zorg én zelfstandig wonen bij DSV. In onze woonzorgcentra heeft u over uw eigen ruime appartement, met eigen keuken en badkamer. Dat biedt u maximale privacy en zelfstandigheid. Maar toch met alle faciliteiten direct bij de hand. U kunt gebruik maken van services en diensten, zoals een wasservice. Samen met anderen activiteiten ondernemen, deelnemen aan uitjes, of samen eten en bijpraten in de gezellige Ontmoetingsruimte kan allemaal. Alle woonzorgcentra van DSV hebben bovendien een mooie eigen tuin.

PG: kleinschalig groepswonen

Bij DSV bieden we kleinschalig Groepswonen. Deze woonvorm is bedoeld voor ouderen met Psychogeriatrische beperkingen (PG).  Dit wil zeggen dat er bij deze mensen problemen zijn met het geheugen, het oriëntatie-vermogen en het handelen.

In de kleinschalige woonvormen van DSV leven zes tot tien ouderen samen in een huiselijke omgeving, in een woongroep. Daarnaast hebben zij hun eigen appartement. De appartementen liggen rondom de gezamenlijke huiskamer. De medewerkers van DSV voeren samen met de bewoners zoveel mogelijk een normaal huishouden. Dit stimuleert het bewegen en sociale en lichamelijke vaardigheden van de bewoners. En het geeft structuur en gevoel van veiligheid. Om herinneringen te kunnen herbeleven en te stimuleren, zijn er op de gangen van de woongroepen ‘Herinneringskamers’ gemaakt met herkenbare voorwerpen van vroeger. De maaltijden worden gezamenlijk bereid en er wordt samen gegeten.