A | A

Voor alle woonvormen bij DSV geldt dat we u ondersteunen om zo lang mogelijk, zo comfortabel mogelijk en zo verzorgd mogelijk te kunnen wonen.

Woonvormen zorgcentra

Binnen de woonzorgcentra van DSV zijn er twee mogelijkheden voor comfortabel en verzorgd wonen voor u: wonen met zorg voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen vanwege lichamelijke beperkingen (somatische klachten). Of wonen met zorg voor ouderen die psychogeriatrische klachten (PG) hebben, of een combinatie van lichamelijke en geestelijke beperkingen. Voor alle vormen van wonen bij DSV geldt dat we u zoveel mogelijk ondersteunen om zo lang mogelijk, zo zelfstandig mogelijk én comfortabel te kunnen wonen, voorzien van alle zorg en faciliteiten.

Wonen voor ouderen met lichamelijke ondersteuning

Als het thuis niet meer gaat vanwege lichamelijke beperkingen, kunt u verzorgd én zelfstandig wonen bij DSV. In onze woonzorgcentra kunt u beschikken over uw eigen ruime appartement, met eigen keuken en badkamer. Dat biedt u maximale privacy en zelfstandigheid, maar toch met alle zorg en faciliteiten direct bij de hand. U kunt gebruik maken van diverse services en diensten om uw leven nog comfortabeler te maken, zoals een wasservice. U kunt samen met anderen activiteiten ondernemen, deelnemen aan uitjes, een kopje koffie drinken of samen eten in de gezellige Ontmoetingsruimte. Alle woonzorgcentra van DSV beschikken bovendien over een mooie eigen tuin.

PG: kleinschalig groepswonen

Bij DSV bieden we kleinschalig Groepswonen. Deze woonvorm is bedoeld voor ouderen met Psychogeriatrische beperkingen (PG).  Dit wil zeggen dat er bij deze mensen problemen zijn met het geheugen, het oriëntatie-vermogen en het handelen.

In de kleinschalige woonvormen van DSV leven zes tot tien ouderen samen in een huiselijke omgeving, in een woongroep. Daarnaast hebben zij de beschikking over hun eigen appartement. De eigen appartementen liggen gecentreerd rondom de gezamenlijke huiskamer. De verzorgenden voeren samen met de bewoners zoveel mogelijk een normaal huishouden. Dit stimuleert het bewegen en sociale en lichamelijke vaardigheden van de bewoners en geeft structuur en een gevoel van veiligheid. Om herinneringen te kunnen herbeleven en te stimuleren, zijn er op de gangen van de woongroepen zogenaamde herinneringskamers gemaakt met herkenbare voorwerpen die de bewoners aan vroeger doen denken. De maaltijden worden gezamenlijk bereid en er wordt samen gegeten.