A | A

Opleiding en stages

Scholing en stage en DSV: leren in de praktijk

Opleidingen en stages

Leren in de praktijk

Binnen de organisatie zijn tal van mogelijkheden om een opleiding te volgen. Zo zijn er mogelijkheden om de opleiding tot helpende Z&W, Verzorgende IG/MZ, MBO of HBO Verpleegkundige te volgen. Wat je ook kiest, je bent zelf in regie over je eigen opleiding.

DSV|verzorgd leven heeft een innovatief, praktijkgericht en deskundig opleidingsbureau. Het uitgangspunt dat leren in de zorg gebeurt op de werkvloer staat centraal. Door kennis te maken met diverse doelgroepen en afdelingen krijg je een brede indruk van je toekomstig beroep. Daarbij is de organisatie koploper in het organiseren van onderwijs volgens de laatste uitgangspunten van de beweging Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg. Hier staat de relatie met de bewoner en het welzijn staan op de eerste plaats. Hoe lever je de zorg die aansluit bij wat écht belangrijk is voor een bewoner en de familie?

Mocht je informatie willen over de mogelijkheden dan kun je contact opnemen met bureau Opleidingen. Zij zijn te bereiken via opleidingen@dsv-verzorgdleven.nl of onder telefoonnummer (071) 20 490 00.

Stages

Voor meer informatie over beschikbare stageplaatsen binnen onze organisatie, zoals een stage bij de administratieve afdelingen, communicatie of beleid, kun je ook contact opnemen via opleidingen@dsv-verzorgdleven.nl of onder telefoonnummer (071) 20 490 00.

Wil je weten hoe het is om in de ouderenzorg te werken? Denk je erover om een opleiding te volgen bij DSV? Dat is mogelijk. Regelmatig hebben wij opleidingsplaatsen voor leerlingen beschikbaar, of stageplaatsen op diverse afdelingen en locaties.

Eerste groep enthousiaste leerlingen die bij DSV startte in het vernieuwende praktijk-leertraject

Praktijk-leertraject Radicale vernieuwing Waarde-vol onderwijs®(RVWO)

Help jij mee de verpleeghuiszorg en de thuiszorg vernieuwen? Heb ji een groot hart voor de zorg en vind je het leuk om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen? Wil je graag aan de slag als mbo-verpleegkundige of hbo-verpleegkundige? Kies dan voor het unieke, vernieuwende praktijk-leertraject Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs® (RVWO), uitgevoerd door ActiVite, DSV|verzorgd leven en Topaz in samenwerking met MBO Rijnland en LOI Hogeschool.

Het project Radicale Vernieuwing Waarde-vol Onderwijs®(RVWO) is in 2018 gestart. Het was direct al een groot succes. Bij DSV startte de eerste enthousiaste groep (mbo)studenten in najaar 2018.  Begin 2019 werd al weer gestart met de tweede groep voor mbo-studenten in het project. Ook deze groep was al snel vol. Begin 2019 ging er tevens een hbo-groep van start en in het najaar van 2019 een mbo groep en een hbo groep. Inmiddels is de eerste groep studenten succesvol gediplomeerd en aan de slag.

In het najaar van 2019 en begin 2020 gaat er weer een nieuwe groep voor mbo- én hbo-studenten van start.

Ben jij mbo- of hbo-student, houd je wel van een uitdaging en lijkt deze manier van leren en werken je wat? Aarzel niet en geef je dan snel op!

(En zoek je nog woonruimte? Er is nu bovendien de mogelijkheid om als RVWO-student een betaalbare woonstudio te huren in hartje Leiden (per oktober 2019 is dit mogelijk gemaakt) Meer weten? Kijk hiervoor op https://www.radicalevernieuwing.nl/actueel/woonstudios-voor-studenten/ )

 Hier vind je de vacature daarvoor met alle informatie om je voor RVWO op te geven.  

Inmiddels zijn er nu dus al een aantal groepen mbo-studenten en een hbo-groep gestart met RVWO. Zij zijn heel enthousiast over de nieuwe manier van leren en werken in de praktijk van de ouderenzorg. Over hun ervaringen, leerroute en resultaten én verdere achtergrondinformatie over RVWO kun je meer lezen en zien (bekijk vooral ook het leuke filmpje van de leerlingen uit het project die een high tea organiseerden voor ouderen in DSV|Rustoord) op www.waardevolonderwijs.nl.

Laat je inspireren en geef je ook op voor deze mooie kans!