A | A
Samen tuinieren

DSV-Welzijnsactiviteiten in de woonzorglocaties én de zorgsteunpunten

Welzijn

Niet alleen prettig en comfortabel wonen en leven, voorzien van goede zorg is belangrijk als u ouder wordt. Ook welzijn speelt een belangrijke rol in een gezond, plezierig en actief leven. DSV heeft diverse services, activiteiten en diensten om dat mogelijk te maken. Dit gebeurt niet alleen in en vanuit de woonzorglocaties, maar ook vanuit de zorgsteunpunten. DSV zoekt actief samenwerking met andere maatschappelijke lokale organisaties, zoals plaatselijke scholen, muziekscholen en andere organisaties, zoals Gemiva. Er worden regelmatig bazars (ook voor goede doelen) georganiseerd en buurtgenoten worden betrokken bij evenementen, workshops en projecten. DSV| verzorgd leven staat midden in de lokale samenleving, is wijkgericht en laagdrempelig. Dat ziet u ook terug in dit soort activiteiten. De woonzorgcentra hebben een wijkfunctie. Deze zijn voor veel ouderen en hun naasten dan ook een gezellige ontmoetingsplek, waar nieuwe initiatieven beginnen, activiteiten ontstaan en onderling waardevolle contacten worden gelegd of versterkt. Wijkgerichte activiteiten van DSV worden niet allen door ouderen van de wooncentra of cliënten van Zorg Thuis bezocht, maar ook door andere ouderen uit de directe omgeving, die hier behoefte aan hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is ook het project Huis van Hoornes, waaraan DSV met locatie Duinrand in Katwijk (ook één van de Huizen van Hoornes) actief deel neemt, om de odnerlinge banden met de buurt en haar bewoners extra aan te halen.

Activiteiten

Ook organiseert DSV in het kader van welzijn diverse afwisselende activiteiten voor ouderen in en vanuit de woonzorgcentra en vanuit ‘De Reedery’ bij DSV|Parlevliet en Parledam in Katwijk. Ook worden er regelmatig uitstapjes ondernomen, bijvoorbeeld naar het strand, de bollenvelden, tuincentra, concerten etc.

Zoekt u ontspanning buitenshuis of wilt u iets ondernemen in gezelschap van leeftijdsgenoten? De wekelijkse activiteiten, zoals koffiedrinken, zangavonden, bingoavonden, filmvoorstellingen, creatieve middagen en ontmoetingen zijn ook voor u toegankelijk! Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Let op: vanwege de coronamaatregelen kunnen wij op dit moment helaas geen groepen bezoekers op onze locaties ontvangen.

Welke activiteiten zijn er?

DSV heeft een professioneel activiteitenteam met dagbestedingscoaches die activiteiten aanbieden op de locaties die zowel groeps- als individueel gericht zijn. De activiteiten zijn niet alleen leuk en gezellig, maar stimuleren ook het geestelijk en lichamelijk welbevinden en de sociale vaardigheden. De activiteiten worden in de woonzorgcentra aangeboden en zijn regelmatig ook toegankelijk voor buurtgenoten. Een greep uit het gevarieerde aanbod:

• religieuze activiteiten, zoals bijbel- en zanguur

• culturele en muzikale activiteiten, zoals diverse optredens, van plaatselijke koren, (muziek)scholen etc., boekenclub

• sociale activiteiten, zoals theecafé, samen bakken, gezamenlijke maaltijden of internetgebruik

• creatieve activiteiten, zoals handwerken, bloemschikken of schilderen

• spelactiviteiten, zoals bingo, sjoelen, bordspelen, kaarten of biljarten

• actieve activiteiten, zoals bewegen voor ouderen, wandelen, scootmobieltocht of vissen

• uitstapjes, zoals boottocht of bezoek aan musea of strand