A | A

Weekend vol mooie activiteiten

Op 5 en 6 september hadden de ouderen van DSV|Duinrand in Katwijk een bijzonder gezellig weekend. Vlakbij, in hun eigen mooie buurt De Hoornes, werden twee dagen achter elkaar leuke activiteiten georganiseerd, voor allerlei leeftijden. De ouderen kwamen er graag een kijkje nemen en hebben ervan genoten, natuurlijk op veilige afstand.

Stichting Bruisende Events organiseerde op 5 september het Jumpin Picknickfestival in Katwijk.. De organisatie nodigde ook bewoners van DSV|Duinrand uit om een gezellig kopje koffie te komen drinken. En dat is gebeurd. Met een tiental cliënten vertrokken we richting de Goerie, waar het allemaal plaats vond. Vanwege corona had de organisatie ons gevraagd om iets voor openingstijd te komen zodat we op een veilige manier het terrein op konden. De gehele Goerie was aangekleed voor jong en oud met o.a. springkussens, schminck, bellenblaas, popcorn en voor de wat ouderen onder ons speelden er twee Katwijkse bandjes. Op het middenterrein stonden allemaal parasols waar de gezinnen/groepjes een plekje hadden om te picknicken en in cirkels en- op gepaste afstand-, anderen te ontmoeten.

In het warme zonnetje met een heerlijk vers kopje koffie én een brownie van Downie konden we samen met de bewoners genieten van alles en iedereen om ons heen. Omdat het nog niet zo druk was konden we ook even over het terrein wandelen. We zagen kinderen bellen blazen; dit wilden we ook wel weer eens proberen! De ouderen deden alsof ze dit dagelijks deden; met grote souplesse vloog de ene naar de andere zeepsopbel over de Goerie. Hartelijk dank aan Stichting Bruisend Events voor de geweldig leuke uitnodiging. Het was een prachtige dag en dat gewoon om de hoek in onze mooie eigen buurt!

Openluchtdienst met zang

En dan was er de dag erna nog de mooie Openluchtdienst vlakbij, ook heel bijzonder om te bezoeken! Op zondag 6 september werd deze openluchtdienst georganiseerd op de Goerie in Katwijk. Woongroep Duinpad van DSV|Duinrand wilde hier ook graag naar toe.

Op een gepaste afstand en heerlijk in het zonnetje hebben we ervan kunnen genieten met de bewoners. Wat fijn om de kerkdienst in de open lucht bij te wonen en zoveel mensen zingend én op veilige afstand te ontmoeten. De openluchtdienst werd geleid door de Bethelband en ds. Ferdinand van de Bosch en Jaap Ketelaar. Dit evenement kwam tot stand door samenwerking van drie maatschappelijke partners: Hervormde wijkgemeente Bethel (Pniëlkerk), Baptistengemeente Katwijk en de Goerie. Alle drie de partijen zijn, net als DSV|Duinrand, Huis van de Wijk in de Hoornes.

Met elkaar maken we de wijk zo levendiger, gezelliger en mooier! En de bewoners genieten hier erg van! Dank aan alle organisatoren, ook voor deze mooie dag!

Delen: