A | A

Week van de Ontmoeting

Van 21 september tot 1 oktober a.s. is de landelijke ‘Week van de eenzaamheid‘. Uit onderzoek is gebleken dat er steeds meer eenzame mensen zijn in Nederland, jongeren, maar ook ouderen. Met deze week wordt daarvoor extra aandacht gevraagd en er zijn landelijk allerlei initiatieven om eenzaamheid te bestrijden. DSV|verzorgd leven neemt hieraan ook deel met diverse activiteiten speciaal voor ouderen. DSV heeft ervoor gekozen om dit onder de noemer de Week van de Ontmoeting te doen, want wat is er mooier dan om juist in deze week elkaar te ontmoeten? Jong en oud, kinderen en ouderen, buurtgenoten, zorgmedewerkers en ouderen en hun familie of mantelzorgers, dorpsgenoten en ouderen onder elkaar.

Activiteiten

Burendag: elkaar ontmoeten en samenzijn met buurtgenoten

Op diverse locaties organisert DSV verzorgd leven weer de jaarlijkse Burendag, een evenement waarbij buurtontmoetingen voorop staan.

Zo is er in De Reedery in Katwijk op zaterdag 23 september a.s. van 11.00 tot 14.00 uur een gezellig pannenkoekenfestijn, waarbij kinderen uit de buurt onder begeleiding van de koks heerlijk pannenkoeken gaan bakken voor de ouderen uit de buurt. Natuurlijk wordt er daarbij een lekker kopje koffie of thee geschonken. De pannenkoeken kosten maar 2 euro per stuk. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de inrichting van het sfeervolle terras van De Reedery. Zo wordt het in de buurt nóg gezelliger. Wilt u zich voor het pannenkoekenfestijn aanmelden dan kan dat bij de gastvrouw van De Reedery. (reedery@dsv-verzorgdleven.nl of 06-58785560). En natuurlijk zoeken we nog meer enthousiaste jonge pannenkoekenbakkers, dus geef je op en kom ook mee bakken! Ook dat kan bij de gastvrouw. Voor meer informatie kun je/kunt u ook een een gratis flyer ophalen bij de De Reedery.

Ook op andere DSV|locaties wordt er een gezellige Burendag georganiseerd:

Op zaterdag 23 september wordt in DSV|Rustoord in Lisse een supergezellige Klussendag georganiseerd. Buurtbewoners zijn dan van harte welkom op de koffie, voor een praatje en gezelligheid. En voor wie dat wil en kan gaan we actief met elkaar aan de slag om allerlei zaken in en om het woonzorgcentrum aan te pakken. Van potten met planten vullen, tot een verhoging voor het konijnenhok maken, een bankje bij de schuur lakken, onkruid wieden in de gezamenlijke tuin, tot… óók heel belangrijk voor de klussers: de broodjes smeren voor bij de gezamenlijke soep. Kom je/komt u ook meehelpen klussen? Veel handen maken licht werk en we kunnen best een aantal handige handen gebruiken! Samenwerken aan een mooi eindresultaat waarvan de ouderen zullen genieten en ook nog een gezellige dag met elkaar. Aanvang 10.30 uur inde Ontmoetingsruimte van Rustoord, ontvangst met koffie en iets lekkers. Komt u/kom je ook klussen? Meer informatie over de Burendag en aanmelding om te klussen via de gastvrouw van Rustoord.

Op vrijdag 22 september is er Burendag in Vlietstede in Rijnsburg. Vorig jaar hebben we samen met buren van Floriante een mooi schilderij gemaakt voor in de gang van het nieuwe Vlietstede. Daar kunnen we nog steeds van genieten. Dit jaar gaan we ook weer creatief aan de alg, samen met bewoners, mantelzorgers en de buurtbewoners. Wat we met elkaar gaan doen blijft nog even een verrassing, maar kunstig en leuk wordt het zeker weer! Aanmeldingsformulieren met antwoordstroken liggen klaar bij de gastvrouw van Vlietstede. Voor meer informatie over de Burendag kunt u daar ook terecht. De Burendag begint om 14.30 uur, met een ontvangst met koffie en iets lekkers.

Alzheimercafé en informatiepunt dementie: u staat er niet alleen voor

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimer dag. Helaas worden veel mensen getroffen door deze ziekte. Maar voor de omstanders, de naasten, is het ook niet gemakkelijk om hiermee om te gaan. Want er kan heel veel veranderen, ook in uw situatie; als familie, partner en mantelzorger. Goede informatie en begeleiding kan daarbij helpen, en ook het uitwisselen van ervaringen onderling. Het helpt al heel veel, zo is de ervaring, als u weet dat u hierin niet alleen staat.

Op 21 september is er daarom bij DSV|Duinrand (tijdelijke locatie in Rijnsburg) een speciale pop-up informatiemarkt waar u terecht kunt met uw vragen rond dementie, ook als mantelzorger. Dit Alzeheimercafé en dementie-informatiepunt is een gezamenlijk initiatief van allerlei organisaties binnen Katwijk die zich bezig houden met begeleiding en advies bij dementie. U kunt gewoon binnenlopen van 12.00 tot 15.00 uur en vrijblijvend en in alle rust uw vragen stellen aan de deskundigen die aanwezig zijn, een kopje koffie of thee drinken, elkaar ontmoeten en ervaringen delen. U kunt gemakkelijk, gratis en voor de deur parkeren bij de Duinrand. Meer informatie over de informatiemarkt kunt u krijgen bij de gastvrouw van DSV|Duinrand.

Uitje: met elkaar genieten van gezelligheid

Op zaterdag 30 september wordt van 09.30 tot 15.00 uur door de Ronde Tafel Katwijk/Noordwijk, het Welzijnskwartier Katwijk een speciaal uitje voor ouderen georganiseerd via de woonzorgcentra: met als thema Spijs & Fijn. Ook de vestigingen van DSV in Katwijk en Rijnsburg zijn gevraagd hieraan deel te nemen. Het uitje bestaat uit een boottocht over de Kaag en fijne middag met tot slot een heerlijke maaltijd. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het Welzijnskwartier Katwijk (071- 4033323).

Delen: