A | A

Vele blijken van steun aan ouderen en zorgmedewerkers DSV

De afgelopen weken heeft DSV|verzorgd leven, net als alle andere zorgorganisaties in Nederland, en in lijn met de voorschriften van het RIVM en de GGD, vergaande maatregelen moeten treffen vanwege de bestrijding van het Coronavirus.

Dat betekent onder meer ook dat ouderen op de DSV locaties nu geen bezoek meer kunnen ontvangen. Natuurlijk is dit zwaar voor veel ouderen en hun familie. Veel gezellige momenten, activiteiten en samenkomsten waar iedereen erg naar uitkeek kunnen nu niet doorgaan. Maar wij proberen er uiteraard alles aan te blijven doen om naast de best mogelijke zorg, ook een zo liefdevol mogelijke, warme en gezellige leefomgeving te blijven bieden aan de ouderen die aan onze zorgen zijn toevertrouwd.

Kleine activiteiten

Onze dagbestedingscoaches, die toch altijd al erg inventief en creatief zijn in het bedenken van allerlei welzijnsactiviteiten voor de ouderen, vrijwilligerscoördinatoren en allerlei anderen spannen zich extra in om kleine activiteiten aan te bieden op de locaties, binnen de mogelijkheden die er nu zijn. Zo was er een kleine muziekquiz, worden er samen kaarten gemaakt, muziek geluisterd en zijn er allerlei kleine andere activiteiten.

Daarnaast zijn wij overweldigd door de vele blijken van steun, hartelijkheid en waardering uit de samenleving voor de ouderen en onze zorgmedewerkers die nu onder moeilijke omstandigheden hun werk doen, met net zoveel liefde en betrokkenheid als altijd.

Dank

Daarvoor willen wij graag onze dank uitspreken, voor al die mooie initiatieven waarmee de ouderen en medewerkers worden verrast, om een hart onder de riem te steken in deze tijd. Wij mochten dit op alle DSV locaties ontvangen, in Katwijk, Rijnsburg en Lisse. Vele kaartjes, wagens vol bloemen, heerlijke cakes, knutselwerkjes, lekkers voor de medewerkers, krijttekeningen op straat van buurtkinderen, muziek en mini-concertjes in de binnentuin en op straat, koorleden die prachtige liederen zingen voor de deur, kinderen die muziek maken, een film met mooie beelden uit de streek, een fotograaf (Foto Kruyt) die aanbiedt om gratis foto’s te maken zodat de ouderen van de (klein)kinderen kunnen genieten, ook op afstand…. zoveel moois! Dank daarvoor aan allen!!

Wij delen dit soort mooie gestes, filmpjes, muziek en andere activiteiten zoveel mogelijk met u, ook via onze Facebookpagina. En… blijft u vooral kaartjes sturen, want dit wordt echt heel erg gewaardeerd, op alle locaties en ook op de zorgsteunpunten van DSV.

Delen: