A | A
Samen tuinieren

Veilig mailen via Zivver

DSV mailt veilig via Zivver    

Als professionele organisatie gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over onze bewoners, cliënten en andere relaties. Daarom willen we altijd op een veilige en verantwoorde manier communiceren over persoonsgegevens, verslagen, dossiers en andere gevoelige informatie. Dat is nodig omdat kanalen zoals ‘gewone’ e-mail kwetsbaar zijn.

DSV|verzorgd leven werkt daarom (net als veel andere zorgorganisaties) met de applicatie Zivver om veilig met u te e-mailen en bestanden uit te wisselen. Zivver zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij u en bij ons aankomt. U kunt dan ook zeker zijn dat alleen u als ontvanger deze informatie kunt lezen.

Graag zouden wij u ook aanraden om zelf op Zivver een persoonlijk account aan te maken, zodat u en wij op een veilige manier met elkaar kunnen communiceren wanneer nodig.

Wat merkt u van het gebruik van Zivver?

Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvangt u gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt u een link naar een beveiligde omgeving. Hier moet u inloggen (als u een Zivver-account heeft) of anders een met u vooraf uitgewisselde-code (bv. via SMS) invoeren om het bericht te lezen.

U leest het bericht dat via Zivver is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u in de veilige omgeving op dit bericht wilt reageren, dan kan dat daar ook meteen door te klikken op de knop “Beantwoorden”. U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen (en eventuele bijlagen toevoegen) en daarna op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Door voor Zivver te kiezen, kunnen onze bewoners, cliënten en relaties (en dus ook u) erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met hun privacy omgaan.

Meer informatie over Zivver vindt u op www.zivver.nl en docs.zivver.com/nl.