A | A

Stralend bloemenhart Rustoord

Een actie spong er echt uit de afgelopen weken: het stralende bloemenhart dat gemaakt werd door Hart in Actie voor de deur bij Rustoord in Lisse.

Deze hartverwarmende, spontane actie was gestart via de Facebookpagina van ‘Je bent Lisser als’, opgezet door een paar enthousiaste jonge vrouwen uit Lisse.

Spontane actie

Het idee kwam van de enthousiaste Simone, Lieke, Marianne, Monique, en Lonneke uit Lisse. Zij plaatsten een oproep op Facebook voor het sponsoren van een gigantisch, stralend bloemenhart bij Rustoord. Zij wisten dat het terrein om Rustoord hier heel geschikt voor zou zijn. Omdat zij twee bollenkwekers uit Lisse kenden die ook wel een hart onder de riem konden gebruiken in deze moeilijke tijd, werden ook zij in het plan betrokken en kregen zij zo ook een opsteker, door de bloemen met elkaar te sponsoren. Want Lisse heeft immers niet alleen een hart voor ouderen, maar ook voor bloemen.

Appeltaart, kaarten en bloemengroet

De oproep door de dames op Facebook bracht zoveel enthousiaste reacties teweeg en werd zoveel gedeeld dat binnen de kortste keren het gewenste bedrag binnen kwam. Daarna gingen alle dames hard aan de slag met het maken van het enorme hart van gele lentebloeiers. Naast deze actie werden er 100 kaarten verspreid die weer verstuurd konden worden naar mensen die een steuntje konden gebruiken. Ook werden er heerlijke zelfgebakken appeltaarten geleverd voor de medewerkers werkzaam in Rustoord. Wat een verwennerij.

Gedeeld vanuit de lucht

Voor het hart gebruikten de dames grote karren met maar liefst 800 narcissenbakjes. Het vormen was een flinke klus, die een dag hard werken heeft gekost. Maar het resultaat mocht er zijn. Gedurende de weken erop vulde het hart zich met steeds meer stralend geel van de openbloeiende bloemen en eronder de ook met bloemen gevormde de tekst ‘Hou Vol’. Heel veel dank aan Hart in Actie Lisse en alle deelnemende dames en alle sponsoren voor deze fantastische actie, waarvan zoveel mensen in en om Lisse en ver daarbuiten hebben genoten. En extra bijzonder: Het stralende gele bloemenhart is zelfs door de politiehelikopter nog gefotografeerd en verder landelijk gedeeld als Hart onder de riem voor heel veel mensen in deze tijd.

Delen: