A | A

Slimme vloer van DSV onderzocht door Vilans

DSV|verzorgd leven maakt in haar vernieuwde woonzorglocaties Vlietstede, Parlevliet, Duinrand en Rustoord gebruik van speciale innovatieve domotica: de slimme vloer. Het onafhankelijke kenniscentrum voor de ouderenzorg Vilans heeft de vloer nu onderzocht en hiervan een rapport uitgebracht.

Deze vloer kan via sensoren (drukpunten in de vloer) bewegingen registreren, waardoor zorgmedewerkers worden gealarmeerd als er bijvoorbeeld iemand zou vallen. Het voordeel van het systeem is dat zowel de veiligheid als de privacy van de cliënt hiermee vergroot wordt. Omdat het om een unieke toepassing gaat en DSV de eerste zorgaanbieder in Nederland is die dit toepast in haar woonzorgcentra,  heeft kenniscentrum voor de ouderenzorg Vilans onafhankelijk onderzoek gedaan naar de werking en het gebruik van de vloeren in de praktijk.  DSV|verzorgd leven deelt graag de kennis en ervaring die zij heeft met de innovatieve vloer.  
De bevindingen van Vilans over de slimme vloer zijn gepubliceerd in een rapport dat nu beschikbaar is.

Het is heel prettig om een set ‘extra ogen’ te hebben. We hoeven minder vaak te controleren en we herkennen afwijkend gedrag veel eerder.

Evaluatie Vilans

Vilans-onderzoekers Liesbeth van den Berg, Dirk Lukkien en Sanne van der Weegen evalueerden de Slimme Vloer. Hierbij keek men naar de baten van deze technologie in de praktijk: voor de cliënt en voor de zorgprofessional. Ook werd gekeken naar de invloed van het systeem op de efficiëntie van de zorg.

Meer informatie over het rapport

Meer informatie over het rapport treft u hier aan.

Delen: