A | A

Roofvogelshow DSV|Salem

Op een van de laatste mooie, warme dagen van september was er in de tuin van Salem een heuse roofvogelshow. De medewerkers van Bouman-roofvogels hadden heel wat vogels meegebracht naar onze locatie Salem in Rijnsburg, zoals o.a. de kerkuil, de briluil en de Canadese oehoe, die allemaal in de tuin werden geplaatst zodat iedereen ze van vrij dichtbij kon bewonderen. Het was een prachtig gezicht, buiten bij Salem, op ons mooie terras aan het water.

De bewoners mochten de vogels ook even op de arm vasthouden, wat met name de vogels best heel spannend vonden. Roofvogel ‘Cato’ nam daardoor een andere route en belandde pardoes in het water… wat even een spannend moment opleverde en daarmee reuring maar ook de nodige humor. Een van de medewerkers bedacht zich geen moment; sprong in het water en haalde haar achter het riet vandaan. De verzorger kreeg zo een nat pak en Cato een nat verenpak, maar dat mocht de pret niet drukken. Een aantal vogels wilde ook graag wel even op de hoofden van de bewoners zitten. Ze zochten dan precies wél de kapsels uit die net waren gekapt, wat een vrolijk gelach opleverde.

Het was een geweldige middag waar we niet alleen veel mooie vogels gezien hebben maar ook veel geleerd hebben over bijvoorbeeld de kleuren van de ogen en het herkennen hoe de vogel zich voelt. DSV dankt Bouman-roofvogels hartelijk voor deze prachtige show; wat zijn het toch schitterende dieren en het was echt heel bijzonder!

Delen: