A | A

De Reedery bij RTV Katwijk

Vorige week maandagavond was er bij RTV Katwijk (Magazine van 21-11-2016) een item over het ontmoetingscentrum voor ouderen van DSV in Katwijk,  ‘De Reedery’. Bezoekers van De Reedery vertellen in het item over de gezelligheid in het ontmoetingscentrum, waarom ze het prettig vinden om elkaar daar te zien en te spreken en een hapje met elkaar te eten. Ook ondernemen de ouderen met elkaar in de Reedery allerlei gezamenlijke activiteiten, zoals bingo, uitstapjes, spelletjes doen. Maar je kunt er ook gewoon een boek lezen of de krant met een kop koffie in het zitje bij de haard. De ruimte is geheel in echte Katwijkse visserij-sfeer ingericht, passend bij de locatie aan de Haven. Het ligt direct naast de nieuwe appartementen van DSV|Parledam en vlak naast het oudst bewaard gebleven monumentale visserijgebouw van Katwijk, het Parlevlietgebouw, waarin de Centrale Diensten van DSV zijn gevestigd. Veel bewoners van de appartementen zijn vaste gasten, maar ook komen er geregeld familieleden en buurtgenoten langs in De Reedery. “Het voelt hier echt warm, als thuis.” zegt één van de regelmatige bezoeksters. Elke dag wordt er voor een redelijke prijs een lekker dagmenu geserveerd en regelmatig zijn er thema-maaltijden, die heel goed worden bezocht. Ook omdat er dan iets speciaals op het menu staat waarbij vaak ook iets wordt verteld. De gastvrouwen die de gasten bedienen in De Reedery komen allemaal van de zorglocaties van DSV en hebben ervaring met en gevoel voor ouderen. Alles in de Reedery is afgestemd op senioren en hun comfort en wensen. Ook vieren ouderen hier graag hun huwelijksfeest of verjaardag. “Wel zo gemakkelijk; alles wordt voor je verzorgd, klaar gezet en afgeruimd, er zijn spelletjes en speciale hapjes voor de (klein)kinderen, het is lekker dichtbij en je zit hier heerlijk. Dat maakt het allemaal extra feestelijk!”.

Heeft u de uitzending gemist, bekijk deze dan via de link van op onze Facebookpagina, of via de website van RTV Katwijk. 

Meer weten over De Reedery? Kijk hier, of neem contact op met De Reedery voor meer informatie of reservering: dereedery@dsv-verzorgdleven.nl of tel: 06-58785560

persbericht-rtv-katwijk-bij-de-reedery

 

Delen: