A | A

Project studenten DSV bij NCRV KRO Kruispunt

Op zondagavond 15 januari was er vanaf 23.05 uur een uitgebreide tv-documentaire in Kruispunt over het project bij DSV|verzorgd leven om 9 jongeren, vluchtelingen, met een verpleegkundige achtergrond, op te leiden voor werk in de ouderenzorg. Zij wonen en werken in een woonzorgcentrum van DSV.

Zij wonen er nu een jaar en hebben al aardig wat Nederlands geleerd van oud-lerares Nederlands Nel en de docente van opleidingsbureau Stoc. Maar ook het een en ander over de Nederlandse cultuur en de Katwijkse samenleving, mede dankzij de buddy’s die hen begeleiden en door het contact met de ouderen. De bewoners en de medewerkers zijn inmiddels al aardig gewend aan hun aanwezigheid in het woonzorgcentrum. Sommige ouderen hebben al echt een band met hen opgebouwd. Meer informatie over de achtergronden van het project treft u hier  (Groep statushouders compleet) en hier  (opleiden, wonen en werken statushouders) en hier  (bezoek Koning aan statushoudersproject) aan.

In de documentaire wordt 3 dagen meegelopen met de jongeren en bij hun dagelijkse werkzaamheden in het woonzorgcentrum. Buddy’s, opleiders, de ouderen zelf, de studenten en directeur-bestuurder Gerard Herbrink, die het initiatief ontwikkelde, komen aan het woord. Heeft u de uitzending gemist? A.s. woensdag 18 januari wordt de documentaire herhaald op NPO 2, om 14.05 uur.

persbericht DSV filmen NCRV KRO persbericht tv uitzending KRO NCRV

Delen: