A | A

Project ‘scholieren in de zorg’

Sinds afgelopen maart is het pilot project ‘scholieren in de zorg’ bij DSV|verzorgd leven van start gegaan en de eerste resultaten zijn een succes!

Verschillende scholieren zijn aangenomen op de intramurale woongroepen op locatie Rustoord. De scholieren hebben de leeftijd van 16 t/m 21 jaar met ieder verschillende hobby’s, interesses en een eigen verhaal. Het idee achter het project is het bieden van ondersteuning van de medewerkers op de woongroepen met daarbij meer aandacht voor welzijnsaspecten. Op deze manier is er meer tijd om met een bewoner even naar buiten te gaan, een kaartspel te spelen of net even die persoonlijke aandacht te geven. Het verbinden tussen de jongere en oudere generatie is een mooie ontwikkeling. Het zorgt voor dynamiek en in een hele andere gespreksstof, ouderen zijn namelijk ook jong geweest! Zo werd genoemd: ‘’ik doe gewoon mijn ding, praat, drink koffie en dan luister ik’’. De scholier komt niet alleen in contact met een andere wereld, maar merkt ook dat hij daar een positieve rol in kan vervullen.

Daarbij zorg het project voor een positief beeld van de ouderenzorg. De scholieren maken kennis met de mooie rol die je als medewerker in de ouderenzorg kunt vervullen. De aandacht en zorg die jij later wilt ontvangen, kun je nu aan anderen geven.

Delen: