A | A

Ouderen van Zorg Thuis van DSV genieten van boottocht

Op woensdag 28 juni zijn de ouderen van Zorg Thuis van DSV uit Katwijk door de Rabobank getrakteerd op een heerlijke en verzorgde vaartocht. Het bijzondere, gratis vaaruitje was deze keer nu eens speciaal voor hén georganiseerd.

 

Regelmatig worden er voor de bewoners van de diverse woonzorgcentra van DSV allerlei uitstapjes georganiseerd. maar juist voor de ouderen die nog thuis wonen, maar wel zorg van DSV aan huis ontvangen, zijn er niet vaak speciale uitjes. Daarom werd dit gratis en verzorgde uitstapje nu een aan hen aangeboden door de Rabobank Katwijk. De belangstelling voor het uitje was direct heel groot. De aanmeldingen stroomden binnen en er moest al meteen gewerkt worden met een wachtlijst, want vol was vol. Maar liefst 120 ouderen die thuiszorg ontvangen van DSV konden uiteindelijk mee met de twee boten van Rederij Van Hulst.

 

Gezellig weerzien

Al vroeg in de middag staan de ouderen klaar op 28 juni aan de kade naast het Rabobank-gebouw aan de Rogstraat in Katwijk met familie en mantelzorgers om mee te gaan. De meesten al helemaal opgetogen over het uitje. Het is meteen ook een weerzien van bekenden voor veel van de ouderen: “Ga jij ook mee? Gezellig, hé, we gaan heerlijk samen een dagje uit!” Zorgmedewerkers van DSV en Rabobank-medewerkers , familie en mantelzorgers helpen met elkaar de ouderen de salonboten op, sommigen in rolstoelen, velen komen met rollators. Als iedereen eenmaal een plekje aan de tafels heeft gevonden waar de koffiekopjes al klaar staan, en de boten zijn uitgezwaaid vanaf de kade, kan het genieten voor de ouderen echt beginnen.

 

Taart en haring

Onderweg, tijdens de vaartocht richting Voorschoten, worden de ouderen extra verwend. Met door bakkerij Guijt en bakkerij Haasnoot aangeboden gebakjes en door Ouwehand/Parlevliet & Van der Plas aangeboden verse haring. Dat laten de ouderen zich goed smaken en onderweg is er natuurlijk van alles te bespreken met elkaar en te zien op en langs het water.

 

          

 

Delen: