A | A

Officiële feestelijke opening DSV|Rustoord

Op maandag 3 juli a.s. wordt het nieuwe DSV|Rustoord officieel en feestelijk geopend. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Spruit van Lisse. De officiële opening is voor genodigden en vindt plaats om 16.00 tot 18.00 uur.

Gedurende de gehele week zijn er feestelijkheden in Rustoord, speciaal voor bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers. Met het nieuwe Rustoord is een belangrijke bijdrage aan de voorzieningen voor ouderenzorg in de gemeente Lisse en omgeving gerealiseerd.

Duurzame en moderne zorggebouwen

Het gebouw van Rustoord is al enige tijd geleden opgeleverd en de bewoners van het oude Rustoord hebben inmiddels helemaal hun plek gevonden in het nieuwe pand. Tijdens de Open Dagen hebben ook vele andere inwoners van Lisse en omgeving al kennis gemaakt met het nieuwe Rustoord. Rustoord bestaat uit twee geschakelde gebouwen en biedt plaats aan 58 bewoners die allen intramuraal wonen en zorg van DSV ontvangen. Het ene gebouw heeft drie verdiepingen met op iedere verdieping een woongroep voor 10 bewoners met psychosomatische ouderdoms-verschijnselen (zoals dementie). In het andere gebouw zijn drie kamers voor kortdurende opvang (crisisopvang) ondergebracht en 25 zorgappartementen voor ouderen met somatische (lichamelijke) ouderdomsklachten. Daarnaast wordt vanuit het gebouw ook Zorg Thuis aan inwoners van Lisse geboden en vervult het een buurtfunctie voor gezelligheid en activiteiten voor ouderen in de omgeving. De gebouwen zijn voorzien van de nieuwste duurzame voorzieningen en van innovatieve zorgmiddelen zoals unieke toepassing van ‘intelligente vloeren’ waarmee zowel optimale veiligheid als privacy voor de cliënten kan worden gegeven.

Sfeervolle binnentuin

Bij het gebouw is een sfeervolle binnentuin aangelegd met terrassen, waar bewoners heerlijk in alle rust kunnen genieten van de mooie beplanting en geuren en kleuren van de tuin. Zij nemen ook graag een kijkje bij de konijnen die in het konijnenhok in de tuin wonen. Zo is de tuin een echte belevingstuin voor de ouderen. De tuin zal in de toekomst nog verder worden uitgebreid en ook om de gebouwen heen verder worden aangelegd.

 

       

Delen: