A | A

Nieuwe Qbi voor DSV|Rustoord

Afgelopen vrijdag 21 juni mocht DSV|Rustoord speciaal voor de ouderen een nieuwe voorziening officieel in ontvangst nemen: de Qbi, die is mogelijk gemaakt door de ondernemingsvereniging van Lisse.

Ondernemingsvereniging Lisse

De officiële overhandiging werd gedaan door de heer van der Borg namens de ondernemers aan de heer Romijn van de cliëntenraad van Rustoord, tijdens het borreluurtje. Marieke Zebregs, locatiemanager van Rustoord, en de heer Romijn bedankten de ondernemingsvereniging Lisse namens alle bewoners voor deze mooie nieuwe aanwinst.

Bewegingsstimulans

De Qbi is een bewegingsstimulator, die is ontworpen om mensen op een speelse manier uit te dagen om (meer) te bewegen. Qbi maakt het mogelijk om met lichaamsbewegingen een bal te besturen zónder deze aan te raken. Zowel jong als oud reageert enthousiast op het bewegen van een bal zonder die aan te raken. Er ontstaat een balans tussen bewegen, concentreren en interactie bij het besturen van de bal. De persoonlijke controle over de situatie maakt het heel leuk om met de bal te spelen. Met de Qbi vervaagt het besef van tijd en zorgen en pijn worden even vergeten.

Dank aan de ondernemingsvereniging Lisse voor de Qbi
Locatiemanager Marieke Zebregs is heel blij met de nieuwe voorziening voor de ouderen van DSV|Rustoord
Delen: