A | A
Samen tuinieren

Nieuwbouw Salem

Hier vindt u steeds het laatste nieuws over de nieuwbouwplannen voor woonzorgcentrum DSV|Salem aan de Duindoornlaan, in Katwijk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de nieuwbouw, of heeft u vragen, neem dan contact met ons op met via directiesecretariaat@dsv-verzorgdleven.nl.

Algemene informatie Salem Nieuwbouw

DSV is in 2021 gestart met de plannen voor de nieuwbouw van Salem op de oude plek van het woonzorgcentrum aan de Duindoornlaan in Katwijk. DSV wil hier zoveel woningen met zorg voor ouderen creëren. In elk geval minimaal het aantal dat er nu ook in de tijdelijke huisvesting van Salem in Rijnsburg is. Er is een sterk groeiende vraag naar woonzorgcentra voor ouderen (vooral met een complexe zorgvraag) in de regio. Komende jaren zal dit alleen nog maar verder stijgen. Dit wijzen diverse onderzoeken uit. DSV is financieel gezond en kan deze nieuwbouwplannen dragen. Eind 2021 kocht DSV de 15 aanleunwoningen van Dunavie op het Salem terrein. Het plangebied is daardoor groter en logischer geworden. Het is een prachtige locatie aan de duinen.

Projectgroep en architect

DSV heeft nu een speciale projectgroep voor de Planontwikkeling van Salem samengesteld, die met enthousiasme aan de slag gaat voor het nieuwe Salem.

Projectadviseur voor de Planontwikkeling van Salem is Arjen Mels, van Mondria Advies. Hier stelt hij zich aan u voor.

Ook is er een architect met veel kennis en ervaring binnen de zorgsector aangetrokken, Tangram Architekten. Hier stelt Tangram zich voor.

De projectgroep bestaat uit:

Arjen Mels – Projectadviseur, Mondria advies

Charlot ten Dijke en Lejla Duran – Tangram Architekten

Diederik Visser – Manager Wonen & Service DSV|verzorgd leven

Willemijn Wittkämper – Manager Intramurale Zorg DSV|verzorgd leven

Jan Hoogendoorn – Coördinator Huisvesting DSV|verzorgd leven

Joke de Niet – Project Assistent DSV|verzorgd leven

Vlnr: Lejla Duran, Diederik Visser, Jan Hoogendoorn, Willemijn Wittkämper, Arjen Mels, Charlot ten Dijke.

Samenwerking

DSV wil voor de nieuwbouw het proces zorgvuldig afwegen, plannen en uitvoeren. Dit alles in goed overleg en samenwerking met alle partners. In de voorbeelden voor de plannen haalt DSV ideeën en wensen voor de nieuwbouw op van binnen en buiten de organisatie. Het nieuwe Salem moet een mooie, moderne locatie van DSV worden, waar ouderen in Katwijk naar hun wensen en plezierig kunnen wonen en leven. Gelegen in de duinen en midden in het dorp, verbonden met de omgeving. De eerste schetsen worden besproken met de gemeente om te kunnen beoordelen of het ontwerp aansluit op de randvoorwaarden van de gemeente. De businesscase voor de nieuwbouw wordt nu voorbereid. De ontwerpfase loopt door naar 2023. Afhankelijk van het vergunningentraject zal de bouw in 2023 of 2024 starten. Uiterlijk 2025 wil DSV de nieuwe locatie in gebruik gaan nemen.

Aanwinst voor de buurt

Zodra de eerste schetsen wat verder uitgewerkt zijn, zullen er weer (avond) bijeenkomsten met de bewoners uit de buurt gepland gaan worden. Dit vinden we belangrijk. In de visie van DSV moet dit nieuwe complex een aanwinst voor de buurt worden. Een buurt waar jong en oud elkaar zal blijven ontmoeten. Hier wil je later oud worden. Nieuw Salem wordt een combinatie van een sterke buurt, een prachtig gebouw, een hoogwaardig landschap en verrassende zorgtechnologie. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de medewerkers en de vrijwilligers die iedere dag verschil voor ouderen maken.

Tijdelijk gebruik oude gebouw Salem

In afwachting van de nieuwbouw wordt het oude Salem gebouw verhuurd aan een aantal tijdelijke gebruikers.

Meer informatie over het tijdelijke gebruik van het oude gebouw van Salem aan de Duindoornlaan in Katwijk vindt u hier.

Tijdelijke huisvesting Salem in Rijnsburg

De bewoners van Salem verblijven in de tijdelijke huisvesting van Salem in Rijnsburg tot realisering van de nieuwbouw.

Meer informatie over de tijdelijke huisvesting van Salem in Rijnsburg vindt u hier.