A | A

Mieke Hollander ontvangt prijs voor Project Radicale vernieuwing Waarde-vol onderwijs

Tijdens het landelijke congres Een Nieuwe Generatie Ouderenzorg in Nieuwegein, in aanwezigheid van Minister Hugo de Jonge, werd de jaarlijkse Jo Visser award uitgereikt aan een verraste Mieke Hollander, aanjager en projectleider van Radicale vernieuwing Waarde-vol onderwijs ®, waaraan ook DSV|verzorgd leven deelneemt.

Het Jo Visser fonds reikt de wisselbokaal elk jaar uit aan mensen die zich op een positieve manier onderscheiden en bijdragen aan betere kennis en beeldvorming over (werken in de) ouderenzorg. De award wordt sinds 2012 uitgereikt. De prijswinnaar wordt gedurende een jaar benoemd tot ambassadeur Waardige zorg. De bij de prijs behorende geldprijs van 5000 euro dient te worden besteed aan een project dat bijdraagt aan het gedachtegoed van het Jo Visser fonds.

Prachtige bekroning voor vernieuwend project

De prijs is in de eerste plaats een erkenning voor de inzet en het enthousiasme waarmee Mieke Hollander het vernieuwende onderwijsproject als projectleider leidt. En het is ook een prachtige bekroning en stimulans voor het project zelf, waarbij zorgorganisaties DSV|verzorgd leven, ActiVite en Topaz op regionaal niveau samenwerken met LOC Zeggenschap in de Zorg en Mbo Rijnland om vernieuwend en toegankelijk zorg- en welzijnsonderwijs aan te bieden. De opleiding is een groot succes en voorziet echt in een behoefte, zo blijkt. Ook bij DSV|verzorgd leven is de eerste groep enthousiaste studenten dit najaar van start gegaan. Begin 2019 start een nieuwe groep studenten.

Delen: