A | A

Mantelzorgavond: Oeps, nu ben ik mantelzorger!

Elk jaar is op 10 november de Nationale Mantelzorgdag. Deze dag is in het leven geroepen om de mantelzorgers in Nederland een hart onder de riem te steken. Want hoe mooi ook, mantelzorgen is niet altijd even gemakkelijk en het vraagt veel tijd en energie. En niet alles is direct duidelijk als je met mantelzorg begint. Waar vind je (medische) hulpmiddelen, hoe zit het met thuiszorg, hoe gaat het met medicijnen? Welke hulp kun je als mantelzorger krijgen? En hoe combineer je het met andere taken, werk of gezin?

Met de Mantelzorgdag worden mantelzorgers nu eens speciaal in het zonnetje gezet. Rond die datum zijn er in Nederland allerlei initiatieven om hen te informeren, elkaar te ontmoeten of even te ontspannen. In Nederland zijn er meer dan 2,5 miljoen mantelzorgers.  Iemand wordt mantelzorger genoemd als deze meer dan 8 uur per week en langer dan drie maanden voor een naaste zorgt. Vreemd genoeg weet niet iedere mantelzorger wel dat hij of zij een mantelzorger is. Vaak is mantelzorgen ‘iets dat je gewoon doet’; je bent het ineens geworden. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij mantelzorg? Veel mantelzorgers willen daarover graag informatie, of ervaringen uitwisselen.

DSV|verzorgd leven organiseert daarom op maandagavond 6 november in De Reedery in Katwijk, van 18.00 tot 21.00 uur een speciale Mantelzorgavond waar mantelzorgers van DSV-cliënten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen delen met elkaar of vragen kunnen stellen. Dat gebeurt aan de hand van een aantal stellingen, waarop zij kunnen reageren en met elkaar in discussie gaan. Ook worden situaties besproken die mantelzorgers vaak tegen komen, er wordt informatie gegeven, er worden praktische tips gedeeld en mantelzorgers kunnen er terecht met hun vragen aan de zorgmedewerkers die aanwezig zijn. De avond begint met een stamppotmaaltijd. De deelnemers krijgen na afloop documentatie mee.

Mocht u de avond hebben gemist en toch behoefte hebben aan een dergelijke (extra) bijeenkomst, laat het ons dan weten. Bij voldoende belangstelling organiseren wij de avond later op een andere datum nog eens.

Delen: