A | A

Mantelzorgavond DSV|Vlietstede

Dinsdag 27 februari was er een mantelzorgbijeenkomst voor alle mantelzorgers van de bewoners van Vlietstede. Het thema van deze bijeenkomst was: ‘Zorgen in en om de laatste levensfase’. Een zeer actueel onderwerp maar ook een confronterend onderwerp voor bewoner en mantelzorgers.

Rianne de Mooij, locatiemanager van Vlietstede, luidde de bijeenkomst in met een gedicht over ouder worden van Annie M.G Schmidt. Trudy de Jong, teamleider van de woongroepen, vertelde over de veranderingen voor de bewoners van de woongroepen in het kader van het vier ogen principe. Specialist oudergeneeskunde, Marcel Knop, gaf een indrukwekkende presentatie over de laatste levensfase. Wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe kunnen mantelzorgers, bewoners en zorgmedewerkers ervoor zorgen dat deze fase voor onze bewoners zo comfortabel mogelijk verloopt? Welke rol hebben de verschillende omstanders? Welke belangrijke keuzes worden er gemaakt.

Na deze presentatie was er voldoende ruimte voor vragen. Hier werd op grote schaal gebruik van gemaakt. Na de bijeenkomst was er de gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje. Het was een mooie, intensieve en vooraf informatieve bijeenkomst.

Als locatie kunnen we terugkijken op een positieve, informatieve, emotionele maar ook leerzame bijeenkomst.