A | A

Maatregelen Corona DSV actuele stand van zaken

Al eerder informeerden wij u over de maatregelen die DSV|verzorgd leven neemt i.v.m. de bestrijding van het Coronavirus. Eerder al werden de maatregelen verder verscherpt.

GA DIRECT NAAR DE VRAAG EN ANTWOORDLIJST klik hier

Op 19 maart werd bekend gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM dat woonzorgcentra in heel Nederland geen bezoekers meer mogen ontvangen. Deze ingrijpende maatregel wordt genomen om de meest kwetsbaren in onze samenleving en de zorgmedewerkers die voor hen zorgen zo goed mogelijk te beschermen.

Dit betekent dat vanaf heden alle woonzorgcentra in Nederland genoodzaakt zijn hun deuren te sluiten voor alle bezoekers. Ook DSV neemt deze maatregel over in lijn met het landelijke beleid per direct, dus vandaag 20 maart.  Vanaf heden mogen er tot nader order géén bezoekers meer komen op alle DSV locaties.

Een uitzondering is gemaakt voor mensen in de Hospice of in de allerlaatste levensfase. Zij kunnen nog wel (gelimiteerd en in overleg met de locatiemanager) bezoek ontvangen.

Wij begrijpen dat dit een grote impact heeft op uw leven en dat van uw naasten. Uiteraard zullen wij er alles aan blijven doen om zoals u dat van ons gewend bent, naast goede zorg, ook een liefdevolle en warme omgeving voor de ouderen te blijven bieden. Ook zullen wij ervoor zorgen dat u op andere manieren goed contact kunt blijven houden met uw naaste(n), met de middelen die wij daarvoor beschikbaar hebben. Wij werken op dit moment aan middelen op de locaties om dat contact te bevorderen, bijvoorbeeld via beeldbellen, etc.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Op deze website delen wij steeds de laatste actuele informatie in verband met de maatregelen tegen het Coronavirus bij DSV. Ook treft u hier een aantal veel gestelde vragen en antwoorden aan. Heeft u zelf suggesties, laat het ons weten via de locatiemanagers of teamleiders.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip en wensen u en uw naasten veel sterke in deze moeilijke tijd. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u hiervoor terecht bij uw vaste contactpersoon bij DSV.