A | A

Maatregelen Corona DSV actuele stand van zaken

Maatregelen Corona DSV actuele stand van zaken

Hierbij treft u informatie aan over de maatregelen die DSV neemt tegen corona. Deze maatregelen zijn in lijn met de richtlijnen van het RIVM en de veiligheidsregio Hollands Midden, om het virus zoveel mogelijk terug te dringen op onze locaties.

Er is ook in 2021 vanwege de coronamaatregelen een bezoekregeling voor onze locaties van kracht. Meer informatie hierover treft u aan in onze vraag- en antwoordlijst.

GA DIRECT NAAR DE VRAAG EN ANTWOORDLIJST klik hier

Het aantal landelijke coronabesmettingen is flink gedaald, mede dankzij de landelijke vaccinatiecampagnes. Toch blijft voorzichtigheid en het goed naleven van de maatregelen wel nog steeds van groot belang. DSV hanteert in lijn met het landelijke corona-beleid van het RIVM en de ouderenzorg-brancheorganisaties een bezoekregeling. Per 5 juni 2021 is de bezoekregeling weer verder verruimd.

Wij willen er natuurlijk alles aan doen om de kwetsbare ouderen in onze locaties, de medewerkers en vrijwilligers zo goed mogelijk te beschermen tegen het virus. Zodra landelijk de regeling nog weer verder kan worden versoepeld, zal ook DSV de regeling in lijn met het landelijke beleid versoepelen.

Bezoekregeling

Er zijn twee bezoekmomenten voor de DSV locaties per dag. En er zijn met ingang van zaterdag 5 juni vier bezoekers maximaal per dag welkom. Hierbij worden kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend. De bezoektijden gelden zowel doordeweeks, als in de weekenden en op feestdagen: de bezoekers zijn dagelijks welkom binnen bepaalde tijden; van 10.30 tot 12.00 uur en van 15.00 tot 20.00 uur.

Hoewel de meesten van onze bewoners zijn gevaccineerd, blijft voorzichtigheid en het strikt naleven van alle corona-maatregelen van groot belang. Ondanks vaccinatie kan het virus nog wel worden overgedragen en ook tot ziekte leiden. Binnen onze woonzorgcentra zijn bovendien anderen (nog)niet gevaccineerd, zoals vrijwilligers en werknemers en andere bezoekers. Bij voorbaat dank voor uw medewerking en begrip hiervoor.

Bewoners kunnen per ingang van 5 juni met hun bezoek, naast het eigen appartement, nu ook weer gebruik maken van de huiskamer en ontmoetingsruimte. Bij binnenkomst in onze locaties is registratie, handen ontsmetten en het neus-mondmasker opzetten nog steeds verplicht. Zittend aan tafel mogen de mond-neusmaskers af. De anderhalve meter afstand regel blijft wel van kracht.

We hanteren geen vaste maximum aantallen meer voor bijeenkomsten en groepsactiviteiten. Binnen de locatie zijn bijeenkomsten en groepsactiviteiten weer mogelijk. Wel geldt per bijeenkomst dat de grootte van de ruimte (zie de deurposters waar dit per ruimte staat aangegeven) bepaalt hoeveel personen er maximaal in die ruimte mogen met inachtneming van de anderhalve meter afstand.

Meer informatie leest u in de vragen- en antwoordenlijst. (zie link bovenaan).

Bij ouderenontmoetingscentrum DSV|De Reedery in Katwijk kunt u wel als bezoeker van buitenaf telefonisch maaltijden blijven bestellen en deze warm of koud ophalen. 

De coronacrisis heeft een grote impact  op het leven van iedereen. Ook van onze cliënten, hun naasten en onze medewerkers en vrijwilligers. In nauw overleg met onze cliëntenraden doen wij zoveel mogelijk om naast goede zorg, ook een liefdevolle en warme omgeving voor de ouderen te bieden. Zoals u dat van ons gewend bent.

Wij willen u dringend verzoeken verder als bezoeker goed rekening te blijven houden met de afgesproken (hygiëne)maatregelen tegen de verspreiding van het virus.

Wij blijven u op de hoogte houden van eventuele verdere ontwikkelingen. Heeft u zelf suggesties, laat het ons weten via de teammanagers.

Wij danken u bij voorbaat voor uw begrip. Juist in deze tijd moeten wij met elkaar en voor elkaar onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.  Alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat corona zo veel mogelijk wordt teruggedrongen.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u hiervoor terecht bij uw vaste contactpersoon bij DSV.