A | A

Leerlingen Visser ’t Hooft bezoeken ouderen DSV

Tijdens de decembermaand waren er weer vele gezellige activiteiten op alle locaties van DSV|verzorgd leven. Er waren zangoptredens, creatieve activiteiten, mooie kerstdiners en ook allerlei ontmoetingen tussen de verschillende generaties.

Bijzonder was ook het bezoek dat leerlingen van de Visser’t Hooft school brachten aan de ouderen van DSV| Vlietstede en DSV|Duinrand.

Op vrijdag 20 december kwamen leerlingen van de brugklas van Visser ’t Hooft een bezoekje brengen aan de ouderen in Vlietstede.
In plaats van de gebruikelijke kerstviering op school vonden de leerlingen het een leuk idee om iets te doen voor de ouderen in de buurt. De klas ging in groepjes uiteen om de bewoners van de woongroepen op te halen. Een ander groepje heeft de tafels klaargemaakt en koffie geschonken. Door middel van ‘kletskaartjes’ kwamen er aan de tafels al snel leuke gesprekken op gang. Zo vertelde een van de bewoners over zijn lelie-kwekerij en een oudere mevrouw vertelde hoe het was om op te groeien in een groot gezin. Jong en oud heeft genoten van de ontmoeting. Aan het eind van de bijeenkomst kreeg iedere bewoner een kerstkaart van de jongeren met een persoonlijke kerstwens.

Ook bij DSV|Duinrand in Katwijk gingen kinderen van de school op bezoek en in gesprek met de ouderen. Ook zij kregen de opdracht om op een bijzondere manier de winterperiode af te sluiten, om daarna te gaan genieten van hun Kerstvakantie. Zij vertelden zelf het Kerstverhaal op een mooie manier aan de ouderen en vertoonden daarna via de beamer een door hen gemaakte Quiz. Het optreden sloten zij af met een kerstlied.
Met de bewoners maakten zij daarna nog een gezellig praatje. Er werd flink gelachen om de grappen die met elkaar werden gemaakt. Dank aan alle leerlingen voor hun mooie initiatief en de gezellige bezoeken.

Gezellige ontmoetingen tussen de generaties

Leerlingen in gesprek met ouderen

Delen: