A | A

Koning brengt werkbezoek aan DSV|Salem

Juli 2016 – Op woensdagmiddag 6 juli bracht de Koning een onverwacht werkbezoek aan DSV|Salem. Het bezoek maakte deel uit van een rondgang langs een aantal Katwijkse projecten, die hij bezocht op uitnodiging van burgemeester Jos Wienen.

De Koning sprak in Salem met bewoners, vrijwilligers, medewerkers, familie, studenten van het woon/leer en -werkproject voor statushouders van DSV en hun buddy’s over de manier waarop mensen met verschillende achtergronden in de buurt samenleven en wat zij doen om de sociale samenhang met elkaar te versterken. Iedereen deelde in een ontspannen sfeer zijn ervaringen met de Koning.

De Koning sprak met iedereen, luisterde geïnteresseerd en had voor allen een hartelijk woord. Voor sommige ouderen in Salem was het ontroerend om de Koning te ontmoeten, met hem te spreken of hem de hand te schudden.

“Dat ik dit nog mag meemaken, dat de Koning ons komt bezoeken”, zeiden zij, “wat een eer dat hij in ons huis komt!” Na het bezoek aan Salem bezocht de Koning nog een wijkcentrum (De Schelp) in Katwijk en een groep vrijwilligers van een Interkerkelijke Werkgroep (IWAK) in de Piekkapel.