A | A

Kinderen ontmoeten ouderen bij DSV|Duinrand

Al eerder schreven kinderen van basisschool de Krulder in Katwijk brieven naar ouderen bij DSV|Duinrand en De Driehoek die dat leuk vonden. Want samen is leuker dan alleen. Het initiatief om buurtbewoners (uit de Hoornes) elkaar te laten ontmoeten en ouderen en jongeren met elkaar in contact te laten komen is ontstaan in samenwerking met de school, Welzijnskwartier en vele andere organisaties in de wijk. Nu was het tijd voor de volgende stap: Elkaar écht ontmoeten, kennis maken en met elkaar in gesprek gaan. Heel spannend was die ontmoeting met elkaar, maar ook heel leuk, volgens zowel de ouderen als de kinderen.

Gezellige kennismaking


Op donderdag 28 november was de kennismaking, waarbij heel wat werd afgekletst. Zo zei een leerling: ik heb nu voor het eerst een echte oma ontmoet en deze ‘oma’ die zei meteen: dit is mijn vriendinnetje. Een andere bewoner had speciaal voor deze gelegenheid haar wekker gezet. Want gewend als zij was om uit te slapen; ze vond dit toch wel de moeite waard om te komen.

Nieuwe ideeën


Heel nieuwsgierig waren de leerlingen naar de appartementen van de cliënten. Er was ook een aantal bewoners van De Driehoek waar de volgende keer een mogelijk bezoek plaatsvindt. En leerlingen kwamen met het idee om volgende keer eens iets voor elkaar te koken… daar wordt nu over nagedacht. Met elkaar werd een mooie groepsfoto gemaakt en zo werd de ontmoeting heel gezellig afgesloten. Wij kijken uit naar de volgende ontmoeting!! Dank aan basisschool De Krulder, de leerlingen en de docenten voor het gezellige bezoek en tot gauw!

Ouderen van DSV|Duinrand en leerlingen van De Krulder ontmoeten elkaar
Delen: