A | A

Hoogste punt nieuwbouw DSV|Duinrand

Na een periode van plannen maken, onderhandelen en een voorspoedig verlopen bouwtraject zal op woensdag 15 november a.s. het hoogste punt van de nieuwbouw van het woonzorgcentrum DSV|Duinrand in Katwijk worden bereikt.

Modern zorgcentrum

Met het nieuwe pand in Katwijk zet DSV, dat onlangs werd verblijd met vijf gouden keurmerken voor de zorg, weer een stap verder op weg naar de modernisering van haar woonzorgcentra. Zo kan nog beter aan de behoeften van de cliënten in Katwijk worden voldaan. Op de plek waar het oude Duinrand stond verrijst nu een compleet nieuw woonzorgcomplex met moderne voorzieningen voor de bewoners. Ook de bijzondere en innovatieve vloeren met ingebouwde domotica die eerder al succesvol in de nieuwbouw van Vlietstede, Rustoord en het historische pand Parlevliet (met kamers voor tijdelijk verblijf) werden aangebracht, zullen in de nieuwbouw van Duinrand worden toegepast.

Prettige voorzieningen

Op de plek van het oude Duinrand aan de Nolensstraat verrijzen twee hyper moderne woonzorggebouwen van vier, respectievelijke vijf verdiepingen. In het zorggebouw van vijf verdiepingen komen 30 ruime zorgappartementen voor cliënten met somatische aandoeningen en 8 huurappartementen in het kader van scheiden wonen/zorg. In het Verpleeggebouw, bestaande uit vier woonlagen, worden 30 woon-slaapkamers met individueel sanitair en collectieve woonkamers gerealiseerd voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Op de begane grond van dit gebouw komen tevens de algemene voorzieningen, waaronder een ruim buurtontmoetingscentrum met restaurantfunctie en een multifunctionele ruimte voor dagbesteding. De beide gebouwen zijn verbonden met elkaar door een glazen corridor en er komt een glazen verbindingssluis tussen het nieuwe Duinrand en gebouw De Driehoek van Dunavie om deze bewoners een droge en veilige doorgang naar het nieuwe Duinrand te bieden.

Ook zal er een mooie duintuin worden aangelegd waar de bewoners en omwonenden heerlijk kunnen wandelen en genieten. In de aangrenzende bebouwing komt de huisartsenpraktijk van dr.Pool en worden ook nog eens vier kamers voor kortdurende opvang gerealiseerd. Directeur-bestuurder Gerard Herbrink: “Met de nieuwbouw van Duinrand bouwt DSV verder aan zorg in de buurt. Dat is waar DSV zich sterk voor maakt: liefdevolle zorg dichtbij, kleinschalig, menselijk, persoonlijk én met moderne, innovatieve middelen”. De bewoners van Duinrand wonen nu nog in de tijdelijke huisvesting in Rijnsburg, een mooie en groene plek om te wonen, gelegen aan het water. “Sommige bewoners zullen dat uitzicht op het water van de tijdelijke huisvesting misschien zelfs gaan missen. Maar het nieuwe Duinrand biedt hen straks wel veel comfort, met ruime lichte appartementen, moderne voorzieningen en een mooie tuin, op de vertrouwde locatie in Katwijk”, meldt locatiemanager van Duinrand, Eric Bartels.

Op woensdag 15 november a.s. zal het hoogste punt bereikt worden van de nieuwbouw van Duinrand, een bijzonder moment, dat wordt gevierd samen met genodigden. Eric Bartels: “Dit is voor ons weer een belangrijke mijlpaal in het bouwproces en wij kijken er erg naar uit om straks aan onze bewoners onze zorg en diensten te kunnen aanbieden vanuit dit bijzondere en nieuwe gebouw”.

 

 

Delen: