A | A

Heel DSV beweegt tijdens de Fit & Gezondweek

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 november was het Fit & Gezondweek bij DSV, op alle locaties. De hele week stond in het teken van gezond, actief en fit leven, wonen en werken. Zowel voor de ouderen, als de vrijwilligers en medewerkers van DSV.

De week werd geopend op maandag 16 november in DSV|Salem door wethouder Willem van Duijn van de gemeente Katwijk met een actieve en ludieke openingsact: hij reed met een step dwars door een grote poster met de aankondiging van de Fit & Gezondweek. In zijn openingswoord benadrukte hij vervolgens het belang van sporten, gezond leven en veel blijven bewegen. Niet alleen is sporten en bewegen leuk en gezond, maar het is ook goed voor de sociale contacten en voor de geest, want ook die blijft actiever, zo gaf hij aan. En dat geldt zowel voor jongeren als voor ouderen.

Daarna was er direct een bewegingssessie door de Van der Sar Foundation, waarbij de oudere bewoners aangemoedigd werden om op een leuke en ontspannen manier, zitten op een stoel, met elkaar te bewegen. Het was even wat onwennig, maar daarna kwamen de armen, benen en handen los en werd er genoten. Met de enthousiaste medewerkers van de bewegingssessie werden er ballen gegooid en gerold, en werd er gezwaaid, gestrekt, gedraaid en gelachen. Annemarie van der Sar van de Van der Sar Foundation was zelf ook aanwezig en maakte gezellig een praatje met iedereen tijdens het beweeguurtje. Ook ouderen die alleen even wilden ‘meekijken’ besloten om een volgende keer ook mee te doen. Want iedereen kan meedoen op zijn eigenmanier: “Als het moeilijk is met de voeten, dan gaat het toch nog wel met de handen en dat ga ik dan volgende keer gewoon doen”, zei één van de bewoonsters, die had toegekeken lachend.

Er was verder deze week van alles te doen op de diverse DSV-locaties. Van een informatiemarkt tot proeven van gezonde hapjes en drankjes, voedings- en bewegingsadvies, diverse workshops, stoelmassages en een fit-check. Ook wethouder van Duijn liet zijn bloeddruk nog even meten.