A | A

Gezellige drukte bij DSV|Steunpunt Westerhaghe op Burendag en Meet&Greet

Op zaterdag 26 september was er een groot buurtfeest in de wijk Westerhaghe in Rijnsburg. Niet alleen werd hier de 10e editie van Burendag gevierd, maar ook dat er na 10 jaar een einde is gekomen aan bouwen in de wijk. Er waren allerlei festiviteiten door heel de buurt, met onder andere allerlei springkussens voor de kinderen. Ook DSV|Steunpunt Westerhaghe hield Open Dag, waar heel druk gebruik van is gemaakt.

Koffie met taart
Om 10.00 uur opende burgemeester Jos Wienen het park van Westerhaghe, om daarmee tevens de gehele vernieuwing van de wijk te vieren. Er waren feestelijkheden en activiteiten door de hele buurt, en ook in DSV|zorgsteunpunt Westerhaghe.

Velen waren benieuwd wat er zoal gebeurt en kwamen eens een kijkje nemen op hun eigen zorgsteunpunt in de buurt. Van 10.00 tot 15.00 uur stroomden daar de bezoekers binnen, om gezellig bij te praten in ontspannen sfeer, informatie over zorg en activiteiten voor ouderen te verzamelen en natuurlijk koffie met heerlijke taart te proeven én hun stem uit te brengen op de allerlekkerste taart. Die taarten waren gemaakt door de buurtbewoners, met de buurtbakactie ‘Heel Westerhaghe bakt’ en de bezoekers genoten zichtbaar van alle verschillende zelf gemaakte taarten. De hele dag door bezochten een paar honderd bezoekers het steunpunt. Soms was het zelfs zo druk dat zij buiten met hun taart en koffie met elkaar verder kletsten omdat het binnen wel erg vol werd, maar het was dan ook goed toeven in de warme najaarszon.

Tot slot was er nog een optreden van shantykoor de Vlietzangers waar ook veel bezoekers kwamen luisteren. Om drie uur moesten dan toch echt de deuren van het steunpunt gesloten gaan worden. Deze Meet&Greet was een prachtig evenement voor de buurt om op terug te kijken, en ook voor het steunpunt een zeer geslaagde dag met veel ontmoetingen met wijkbewoners. Wilt u ook meer informatie over het zorgsteunpunt Westerhaghe? Kom gerust eens langs voor meer informatie en een kopje koffie: Waterkers 1, Rijnsburg of bel ons: (071) 40 858 32.