A | A

Gezellige creatieve Burendag bij DSV|Vlietstede

September 2016 – Op vrijdag 23 september werd bij DSV|Vlietstede in Rijnsburg Burendag gevierd met een gezellige kunst-activiteit voor de bewoners, de buurt en familie. Daarmee sloot DSV|verzorgd leven dit jaar op een bijzondere en creatieve manier aan bij het landelijke initiatief om samen met de buurt leuke activiteiten te ondernemen en elkaar beter te leren kennen.  

Alle buren rond woonzorgcentrum Vlietstede waren uitgenodigd om op de koffie te komen. De vlag hing feestelijk uit; deze keer vlagde Vlietstede voor de buren. Ook als dank voor hun hartelijk welkom, toen Vlietstede terugkeerde naar het oude vertrouwde plekje in het hart van Rijnsburg. Dat vierden buurtgenoten toen met het uithangen van de vlaggen in de straten om Vlietstede.

Vrijwilligers bakten heerlijke taart, cake en boterkoek voor de bezoekers bij de koffie. Kunstschilder Wil de Vreugd was uitgenodigd om met iedereen te komen schilderen. Met hem en met iedereen die wilde werd gezamenlijk gewerkt aan een groot, kleurig  schilderdoek. Het schilderdoek komt te hangen op een mooie plek in het nieuwe gebouw van Vlietstede, als aandenken aan deze gezellige dag en het prettige contact met de buurtgenoten.

Samen schilderen

Al vroeg druppelen de eerste buren binnen rond koffietijd op 23 september. En ook vele bewoners van Vlietstede weten hun weg naar de ‘Ontmoeting’ in Vlietstede te vinden, waar de koffie en het versgebakken lekkers al klaar staat. Ieder die wil werkt aan het schilderij. Ieder op zijn of haar eigen manier; de een is ingespannen bezig en werkt lang en geduldig aan één hoekje. De ander zet een paar kleurige streken met de kwast en besluit dat het zo goed is. Iedereen heeft er veel plezier in en het resultaat groeit langzaam onder de handen van alle schilders; bewoners, buren en vrijwilligers. Een van de bewoners, Dhr. de Jager, is zo geïnspireerd door alle creativiteit dat hij zelf zijn eigen schildersezel heeft meegebracht en daar aan werkt. Het wordt een heel gezellig, creatief en actief samenzijn. Zo komt er met deze Burendag echt iets moois tot stand.  Benieuwd naar het schilderij? Het eindresultaat is binnenkort te bewonderen in Vlietstede.

Printen:
Delen: