A | A

Gelukkige winnaars van gezellige Koersbalcompetitie

Langer actief blijven en ook nog met elkaar een gezellig spel spelen, wie wil dat nu niet? Daarom worden er speciaal voor ouderen spelcompetities georganiseerd in de buurt, zo ook bij DSV|verzorgd leven.

Op donderdag 17 september was de jaarlijkse koersbalcompetitie bij woonzorgcentrum DSV|Salem. Tweemaal per jaar spelen de bewoners van de woonzorgcentra DSV|Salem en DSV|Duinrand koersbal in een heuse competitie. Het werd een spannende middag waarbij Salem er vandoor ging met de winst.

De wedstrijd begon direct al met veel winst voor het thuisteam. Maar na de eerste ronde kwam Duinrand goed terug en daardoor bleef de spanning hoog tot en met de vierde en tevens laatste ronde. Een heuse finale kwam eraan te pas omdat een team van Salem en een team van Duinrand met evenveel punten bovenaan waren geëindigd. Uiteindelijk ging de winst naar het team van Salem en gingen mevr. Plokker (90) en mevr. Voijs (89) met de medailles naar huis. Beide dames waren bijzonder blij, aangezien ze nog nooit in hun leven een medaille hadden gewonnen.

Ook de wisselbeker ging uiteindelijk naar Salem. Met een klein verschil van 3 punten, hebben de teams van Salem beter gepresteerd dan de teams van Duirand. Maar of er nu gewonnen of verloren werd, de bezoekers van de koersbalcompetitie genoten van een geslaagde middag.

Koersbal wordt al vele jaren gespeeld in de woonzorgcentra, waar het een geliefd spel, of beter gezegd: een geliefde sport is. Het spel heeft wat weg van het bekende Franse jeu de boules, maar kent meer regels en wordt op een speciale vilten mat gespeeld. Iedereen kan mee doen aan koersbal, mobiel of wat minder mobiel. Wilt u ook eens kennismaken of meespelen met koersbal? U bent van harte welkom bij Salem. Om de week wordt op woensdagavond om 19.00 uur koersbal gespeeld in de recreatiezaal van het woonzorgcentrum. De eerstvolgende keer is op woensdag 30 september.