A | A

Feestelijke uitreiking rolstoelbus Rustoord

Op 10 november vond in woonzorgcentrum DSV|Rustoord de officiële uitreiking plaats van de gloednieuwe rolstoelbus, geschonken door de Vrienden van Rustoord aan de bewoners van het woonzorgcentrum. De Vrienden van Rustoord is een stichting die actief is om activiteiten voor de bewoners mogelijk te maken door het werven van fondsen. De afgelopen jaren hebben zij zich enorm ingespannen om fondsen bijeen te brengen voor deze activiteiten. Met de uitreiking van de nieuwe bus gaat een grote wens in vervulling voor Rustoord. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de realisering van de bus en het werven van vrijwilligers om in de bus te rijden.

Op 7 oktober jl. werd onder grote belangstelling al feestelijk bekend gemaakt door de Vrienden van Rustoord aan de bewoners, dat het prachtige cadeau zou kunnen worden aangeschaft met de bijeengebrachte gelden. Deze bijzondere aankondiging werd extra gevierd met een schitterende taart in de vorm van een bus, waarvan alle aanwezigen heerlijk genoten. De officiële uitreiking van de bus werd op 10 november, Nationale Mantelzorgdag, gedaan om 15.00 uur in Rustoord. Daarbij waren de beide ‘buren’ van Rustoord aanwezig: locoburgemeester en wethouder van Zorg en Welzijn Adri de Roon en een groep kinderen van de naschoolse opvang van de naastgelegen basisschool St. Jozef, die met elkaar een rol hadden bij de uitreiking. De officiële openingshandeling werd gedaan door twee bewoonsters van Rustoord, met het doorknippen van een groot lint om de bus waarmee een toef kleurige ballonnen de lucht in vloog. De kinderen maakten ondertussen ‘Muziek’ op instrumentjes die waren gemaakt door de cliënten van Dichtbij in Rustoord. Voor hen was er ook een lekkere traktatie om mee te nemen. De wethouder gaf in zijn toespraak aan hoe belangrijk het is dat dit soort initiatieven, zoals van de Vrienden van Rustoord, worden genomen zodat ouderen gestimuleerd worden om leuke activiteiten kunnen blijven doen. Aansluitend dankte directeur-bestuurder Gerard Herbrink van DSV alle Vrienden van Rustoord, alle vrijwilligers, activiteitenbegeleiders, de wethouder, de kinderen en ook de leverancier van het busje die ook de mooie ballonnendecoratie leverde, de firma Beelen.

Leuke uitstapjes maken
Met de nieuwe rolstoelbus gaat er letterlijk voor veel ouderen weer een wereld open. Zo kunnen zij met elkaar genieten van uitjes naar bijvoorbeeld de kust, de bloembollen of een rondrit door (oud)Lisse, waar zij anders niet zo gemakkelijk meer naartoe kunnen. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd ook het eerste uitje met de bus aangekondigd. Ook hadden zich maar liefst al 15 enthousiaste vrijwilligers aangemeld bij Rustoord om in de bus te rijden. Rustoord is daarnaast nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de ouderen te begeleiden tijdens uitjes, door bijvoorbeeld te helpen met in- en uitstappen, en tijdens de uitjes de rolstoelen te duwen en gezellig met elkaar te praten. Heeft u hiervoor belangstelling en wilt u ook meehelpen om ouderen een onvergetelijk dagje uit te bezorgen? U kunt zich hiervoor aanmelden bij DSV|Rustoord, (0252) 41 70 50.