A | A

Feestelijke opening DSV|Duinrand

Op 16 mei jl. vond de feestelijke en officiële opening van het nieuwe gebouw van DSV|Duinrand plaats. Burgemeester Visser van Katwijk opende het pand door letterlijk van het ‘verleden naar het heden te gaan‘ met een afbeelding van het oude Duinrand en het oude Gasthuis waaruit Duinrand lang geleden is voortgekomen. Hierna volgde een feestelijke borrel voor genodigden.

Modern zorggebouw

Met het gereed komen van het nieuwe gebouw is gerealiseerd waar DSV|verzorgd leven zich al jaren sterk voor maakt: kleinschalige, persoonlijke en hoogwaardige zorg dichtbij, vanuit een duurzaam gebouw met innovatieve voorzieningen die voldoen aan de eisen die de nieuwe tijd stelt aan zorg en welzijn. Ouderen die dat thuis, door hun lichamelijke omstandigheden, niet meer kunnen, krijgen hier de voorzieningen om binnen hun mogelijkheden zo lang mogelijk zelfstandig en actief te blijven. In een eigen ruim en modern appartement, voorzien van de benodigde zorg. En voor cliënten met psychogeriatrische klachten biedt het nieuwe Duinrand zoveel mogelijk vrijheid terwijl zij toch in een veilige en verzorgde omgeving kunnen verblijven.

Buurtfunctie

Het nieuwe complex aan de Nolensstraat bestaat uit twee aan elkaar verbonden gebouwen; een zorggebouw en een verpleeggebouw voor psychogeriatrische cliënten. Het zorggebouw heeft 5 woonlagen met 30 zorgappartementen voor intramurale zorg en 8 huurappartementen/aanleunwoningen. Het verpleeggebouw heeft 4 woonlagen met 30 woon-/slaapkamers. Per woongroep zijn de kamers rondom een gezamenlijke woonkamer gesitueerd. Op de begane grond zijn de voorzieningen met een buurtfunctie, zoals de ontmoetingsruimte met restaurant en ruimte voor de weeksluiting, dagbesteding en andere activiteiten. De twee gebouwen zijn onderling verbonden met een glazen corridor. Op het terrein van Duinrand is de huisartsenpraktijk Van Gent gevestigd en een tijdelijke opvang voor zorg dichtbij huis voor herstel na bijvoorbeeld een operatie.

Duintuin

 Om het gebouw is, passend in de omgeving, een bijzondere duintuin aangelegd waarmee de band van het huis en de bewoners met de Katwijkse visserij, de zee, het strand en de duinen nog eens extra wordt benadrukt. Voor de bewoners van Duinrand is het nieuwe gebouw inmiddels al een warm thuis geworden, met alle zorg en comfort direct bij de hand.

Foto: Hans Knetsch
Burgemeester Visser opent het nieuwe DSV|Duinrand

Delen: