A | A

Familie schenkt rolstoel als dank aan Hospice Katwijk

Op donderdag 15 oktober vond er een bijzonder moment plaats bij Stichting Hospice Katwijk, locatie Salem. Het Hospice van DSV mocht daar een zeer geavanceerde rolstoel met loopondersteuning en uitgerust met hoogwaardige en comfortabele voorzieningen in ontvangst nemen van de Familie de Jong. Hun dierbare mevrouw de Jong was slechts kort, maar volgens de familie zo liefdevol verzorgd in het hospice, dat het een grote wens van haar was om dit prachtige cadeau te schenken.

Tijdens een kleine bijeenkomst samen met de vrijwilligers en verpleegkundigen van het hospice en de familie werd de rolstoel uitgereikt. Wim van Munsteren, die als verpleegkundige bij het hospice zeer intensief bij de verzorging van mevrouw de Jong was betrokken, mocht de rolstoel in ontvangst nemen uit handen van het nichtje Linda de Jong. Mevrouw de Jong was slechts een week in het hospice, toen zij afgelopen zomer helaas overleed, zo vertelde haar echtgenoot tijdens de bijeenkomst. “Maar zij vertelde zelf dat zij er wel maanden had willen blijven, zo prettig en liefdevol voelde zij zich er verzorgd, ondanks haar ernstige ziekte”. Mevrouw de Jong genoot erg van de natuur en dat is precies wat het cadeau nu voor anderen in het hospice gemakkelijker zal maken. Dat wilde zij zo, benadrukte haar echtgenoot.
Locatiemanager van DSV|Salem Joke van Beelen sprak haar grote dank uit aan de familie voor het cadeau: “Wij danken u en mevrouw de Jong van harte. Zij was een zeer bijzondere vrouw en alleen daarom al zullen wij haar niet vergeten, hoewel zij slechts kort bij ons was. Wij zijn de familie enorm dankbaar voor dit geweldige cadeau dat wij uit naam van haar mogen ontvangen. Zo leeft zij ook voort in ons midden, als is zij hier niet meer. Dit geschenk maakt mogelijk dat wij anderen die verblijven in ons hospice op een heel comfortabele manier van een wandeling buiten kunnen laten genieten. Juist voor onze cliënten van het hospice is dit heel belangrijk. En dat is nu door de gift van uw vrouw mogelijk geworden”.
Cliënten van het hospice kunnen zelfs liggend comfortabel in de zachte stoel worden vervoerd. De geavanceerde techniek en vering die in de stoel is toegepast zorgt ervoor dat oneffenheden nauwelijks gevoeld worden. Directeur-bestuurder Gerard Herbrink zei tegen de familie: “Wij zijn echt geroerd door deze gift van uw vrouw en u als familie. Dat zij zo kort slechts hier mocht wonen en toch dit grote cadeau aan ons wil nalaten is uniek en een groot compliment aan de verzorging. Daar zullen wij elke keer weer even bij stil staan als wij deze rolstoel gebruiken”.