A | A

Extra locatie Hospice Katwijk bij DSV|Vlietstede

persbericht-hospice

Mei 2016 – De kleinschalige Hospice Katwijk van DSV|verzorgd leven heeft er sinds vrijdag 20 mei een extra locatie in Rijnsburg bij. Naast de vestiging van de hospice in Salem is nu ook in het nieuwe pand van DSV|Vlietstede een locatie van de Hospice Katwijk geopend. Vrijdagmiddag was er een kennismakingsbijeenkomst voor direct betrokkenen en sponsoren van de hospice in Rijnsburg, waar zij informatie kregen over de hospicezorg en een rondleiding.

Vlak voordat de eerste gasten verwacht werden in de nieuwe locatie van de Hospice Katwijk in Rijnsburg, kregen direct betrokken zoals vrijwilligers, zorgpartners, particuliere donateurs, medewerkers en sponsoren van de hospice de gelegenheid als eerste kennis te maken met de nieuwe kleinschalige hospicelocatie in het gloednieuwe Vlietstede. Er zijn twee hospice-appartementen gevestigd in Vlietstede, in een rustig gelegen vleugel van het gebouw. Elk appartement heeft een lichte, ruime woonkamer, een comfortabele slaapkamer, een complete keuken, ruime douche- en toiletruimte en een eigen terras met zitje aan de tuinzijde.

Kleinschalige vriendelijke hospice
Joke van Beelen, locatiemanager van Salem en van de Hospice Katwijk, waaronder ook de nieuwe locatie in Vlietstede valt, is zeer verheugd met de nieuwe locatie van de Hospice van DSV. “Ons streven is om kleinschalige zorg te bieden, dichtbij, en helemaal afgestemd op de persoonlijke behoefte van onze gasten en hun naasten. Met deze comfortabele appartementen is dat optimaal mogelijk. Zo is de woonkamer af te sluiten van het slaapgedeelte, voor maximale rust. Ook is er een slaapbank waar een naaste kan overnachten. Maar ook kan men desgewenst juist zicht houden vanuit de woonkamer op de slaapkamer, door de scheidingswand (half) open te laten.”

Maximaal thuisgevoel
Ook Anneke Zeedijk, die de verpleegkundige leiding heeft over beide Hospices, ging graag aan de slag met haar team in de hospicelocatie in Rijnsburg: “Doordat de hospice is gevestigd in de nieuwe woonzorglocatie Vlietstede hebben wij alle zorg en voorzieningen direct bij de hand. Mensen die hier op bezoek zijn konden hier ook een hapje eten in de ontmoetingsruimte, waar ook vers werd gekookt. Maar natuurlijk kunnen zij ook zelf ook koken in de eigen keuken van het appartement. In onze hospice is het uitgangspunt dat wij een situatie creëren die een maximaal ’thuisgevoel’ kan geven aan onze gasten en hun naasten. Zo kunnen wij hen een verzorgd bijna-thuis bieden in de laatste levensfase. Onze 24- uurs palliatieve zorg wordt ook hier, net als in Salem, verleend door speciaal opgeleide deskundige hospiceverpleegkundigen. Wij worden daarnaast ondersteund door een hecht team van zeer betrokken vrijwilligers”.

De genodigden kregen tijdens de kennismakingsbijeenkomst een uitleg over de hospicezorg van DSV en een rondleiding door de appartementen. Directeur-bestuurder van DSV|verzorgd leven Gerard Herbrink dankt allen die hebben bijgedragen aan de nieuwe hospicelocatie, door hun inzet, steun en sponsoring: “Mede dankzij u kunnen wij nu ook vanuit Vlietstede in Rijnsburg deze belangrijke hospicezorg bieden”.

Printen: