A | A

Expositie op Duinrand van Lia van Velzen

In woonzorgcentrum Duinrand, onderdeel van DSV|verzorgd leven, is momenteel de expositie ‘Gekleurde Gevoelens’ te zien met schilderijen van Lia van Velzen. De vijftig kleurrijke schilderijen hangen op de vier etages van de Duinrand aan de Nolensstraat 2 in Katwijk.

Lia van Velzen is begonnen met schilderen toen zij 11 jaar oud was. Ze raakte geïnspireerd door haar vader die altijd schilderde. Het is wel pas op latere leeftijd dat zij fanatieker werd. Haar hele huis staat ondertussen vol met schilderijen. Haar grote voorbeeld is Frida Kahlo. Verder houdt zij van de stijl van Herman Brood, Karel Appel, Corneille en Picasso. In haar stijl zie je daar veel van terug. Inspiratie voor haar schilderijen haalt hij ze vooral uit wat ze meemaakt in haar leven. Dit kan een huwelijk zijn of de eerste stapjes van haar kleinkind (zie afbeelding). Van tevoren weet zij nooit hoe het eindresultaat zal gaan worden. Haar voorkeur gaat uit naar acryl met paletmes en gemengde technieken. Haar ‘artiestennaam’ (en overigens ook haar koosnaam voor vrienden) is ‘Liel’, dus daar ondertekent zij haar schilderijen mee. “Vooral de kleuren maken de bewoners van Duinrand erg blij”, zegt Lia.

Alle schilderijen zijn te koop waarbij er 10% van de opbrengt naar Kika gaat. U bent dus van harte welkom om de schilderijen te komen bewonderen.