A | A

Eerste steen Rustoord gelegd

Ook de bouw van het nieuwe woonzorgcomplex Rustoord in Lisse is officieel van start gegaan. Op woensdag 26 november jl. werd de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van Rustoord, onder grote belangstelling van bewoners, bezoekers en medewerkers. Na de aanvang van de nieuwbouw van DSV|verzorgd leven aan de Prins Hendrikkade in Katwijk en het nieuwe pand voor woonzorgcomplex Vlietstede in Rijnsburg is dit het derde nieuwbouwproject van Stichting DSV dat van start gaat.
Nieuwbouw Rustoord
Naast het oude pand van Rustoord zijn de bouwwerkzaamheden voor het compleet nieuwe woonzorgcomplex met moderne voorzieningen voor de bewoners aan de gang. Het nieuwe Rustoord biedt straks plaats aan 58 bewoners die allen intramuraal wonen en zorg van DSV ontvangen. DSV heeft samen met woningstichting Eigen Haard en de gemeente Lisse gewerkt aan de nieuwbouwplannen voor Rustoord.
Rustoord is bij oplevering een modern woonzorgcentrum, waar bewoners terecht kunnen voor goede zorg dichtbij. Hier kunnen bewoners van Lisse met dementie of somatische aandoeningen terecht voor vertrouwde zorg in een hedendaagse woonomgeving.
Tegelijk is Rustoord de kern van woonzorgzone Lisse. Dagelijks zijn ouderen, maar zeker ook jongeren, van harte welkom om te komen dineren in het ‘Rustorant’. Bewoners uit de omgeving kunnen ook terecht bij de kapper en pedicure, die binnen Rustoord gevestigd zijn. En de aangeboden activiteiten in het woonzorgcentrum zullen ook senioren uit de wijk aanspreken. Zij zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen.
Het nieuwe Rustoord zal bestaan uit twee gebouwen. Een van de gebouwen heeft op de begane grond een restaurant/recreatiezaal met keuken, een multifucntionele ruimte en kantoren. Dit gebouw heeft drie verdiepingen met op iedere verdieping een woongroep voor 10 dementerende bewoners. Deze bewoners hebben een gezamenlijke woonkamer waar wordt geleefd en gegeten. Iedere bewoner beschikt over een eigen zit/slaapkamer met eigen sanitaire voorzieningen. In het andere gebouw zijn drie kamers voor kortdurende opvang (crisisopvang) en 25 zorgappartementen onder gebracht. Deze zorgappartementen hebben 3 kamers en zijn bestemd voor bewoners met somatische aandoeningen.