A | A

Eerste Paal Vlietstede geslagen

Op woensdag 12 november jl. werd de eerste paal geslagen van de nieuwbouw van woonzorgcomplex Vlietstede in Rijnsburg. Na de start van de nieuwbouw van DSV|verzorgd leven aan de Prins Hendrikkade in Katwijk is dit het tweede nieuwbouwproject van Stichting DSV dat officieel van start gaat. Met het nieuwe pand in Rijnsburg zet DSV een stap verder op weg naar de modernisering van haar woonzorgcentra, om zo nog beter aan de behoeften van de cliënten te kunnen voldoen.
Nieuwbouw Vlietstede
Op de plek waar het oude Vlietstede stond verrijst nu een compleet nieuw woonzorgcomplex met moderne voorzieningen voor de bewoners. Het nieuwe Vlietstede biedt aan 67 bewoners een modern thuis met goede zorg. Het zal bestaan uit twee gebouwen die met elkaar zijn verbonden door een glazen corridor. Ook wordt er een tuin aangelegd waar beschut kan worden gerecreëerd.

Het gebouw op de hoek van de Graaf Florislaan met de Oude Vlietweg heeft op de begane grond een recreatiezaal met keuken waar bewoners en familie, maar ook buurtbewoners welkom zijn voor gezelligheid, koffie of diner. Hier komen ook een toko waar levensmiddelen en verzorgingsproducten te koop zijn, een ruimte waar diensten worden aangeboden zoals een kapsalon en een multifunctionele ruimte. Daarboven liggen vier verdiepingen. Op iedere verdieping wonen 10 cliënten met dementie. Daar is een gezamenlijke woonkamer en heeft iedere bewoners een eigen zit-slaapkamer met eigen sanitair. Het gebouw op de hoek Smidsstraat en de Oude Vlietweg bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw komen 23 zorgappartementen voor cliënten met somatische aandoeningen, 4 kamers voor kortdurende opvang en 2 hospices. Directeurbestuurder Gerard Herbrink benadrukt dat Vlietstede met de nieuwbouw bouwt aan zorg in de buurt. Dat is waar DSV zich sterk voor maakt: zorg dichtbij, menselijk, kleinschalig en persoonlijk.