A | A

Eerste paal DSV woonzorgcomplex aan de Prins Hendrikkade geslagen

In 2002 kwamen de eerste plannen op tafel voor de nieuwbouw van DSV|verzorgd leven. Nu, 12 jaar later, was het eindelijk zo ver, de eerste paal is in de grond geslagen. Het woonzorgcomplex aan de Prins Hendrikkade is het eerste bouwproject wat van start gaat en symboliseert daarmee de start van drie nieuwbouwprojecten van DSV.

Het regende pijpenstelen, maar dat maakte de middag niet minder feestelijk. Gerard Herbrink, directeurbestuurder DSV, was opgetogen omdat de eerste paal eindelijk de grond in ging. “Op momenten dat de planvorming strandde, wist het team zich te hervinden en putte moed en inspiratie uit de groep mensen waar wij het voor doen: onze ouders, familie, buren en buurtgenoten”, aldus Herbrink. Léon Guijt, manager Vastgoedontwikkeling, voegde daar toepasselijk aan toe: ”Terugkijken gaan we nu niet meer doen, we gaan ons nu richten op wat voor ons ligt.” Gelukkig was de regen rond vijf uur opgehouden en mocht wethouder Willem van Duijn de eerste paal in de grond slaan.

Zorgappartementen
Er is een begin gemaakt met het bouwen van 61 appartementen variërend van 70 tot 100 m2. De appartementen zijn zorgbestendig gebouwd en hebben alle faciliteiten in de buurt, zoals een restaurant met maaltijdservice, een kapper en een activiteitenruimte. Het naastgelegen monumentale gebouw, voormalig Parlevlietpand, wordt gerenoveerd en omgebouwd tot kantoor voor DSV en appartementen met een bijzondere bestemming.

Andere nieuwbouwprojecten
Bij de woonzorgcentra Rustoord in Lisse en Vlietstede in Rijnsburg is het ook bijna zover. Op allebei de locaties is de grond al bouwrijp. Naar verwachting wordt er ook dit jaar nog begonnen met bouwen.