A | A

DSV ontvangt prijs voor creativiteit

Corina Koning, medewerkster bij DSV|Duinrand in Katwijk, heeft een mooi geldbedrag gewonnen voor een prachtig creatief idee voor de bewoners en hun buurtgenoten van locatie Duinrand. Zij diende haar winnende idee in voor een prijsvraag, onder het motto Zorg voor elkaar, zeker nu! bij zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid.

De vraag van Zorg& Zekerheid was: Heb jij een goed idee voor jouw buurt waarmee je zorgt voor een beetje geluk in deze onzekere tijden? Kan jouw idee de gevolgen van de coronacrisis iets verlichten? Toen Corina en haar collega’s deze oproep zagen, wisten ze wat zij graag voor de bewoners en buurtgenoten voor Duinrand wilden vragen. Iets waarvan zij echt blij zouden worden, juist nu. Snel kwamen ze in actie en dienden hun idee voor de prijsvraag in. Tot hun grote verrassing en én plezier werd hun idee gekozen! Zorg & Zekerheid reageerde: “We hebben veel inzendingen met vele goede en ontroerende initiatieven mogen ontvangen. Met plezier kiezen we voor het door jullie ingediende idee. Prachtig hoe jullie de bewoners van jullie woonzorgcentra en buurtgenoten iets willen bieden om even hun gedachten te kunnen verzetten”.

De prijs, een geldbedrag van maar liefst 1000 euro wordt goed besteed, zo bevestigt Corina. Het uitgangspunt was een creatief idee, waarmee je voor de buurt een beetje geluk brengt in onzekere tijden. En dat kan nu inderdaad werkelijkheid worden, dank zij deze prijs. Het idee was om een ‘mobiele speakerset’ te gebruiken waarmee langs de bewoners op de diverse afdelingen en gebouwen gegaan kan worden om hen te verrassen met mooie muziek en leuke speciale activiteiten.

Aanstekelijke glimlach

Corina: “Zo brengen we een glimlach op de gezichten van bewoners en buurtgenoten. Een aanstekelijke glimlach. Want het is een glimlach die zich steeds verder uitbreidt over vele gezichten van de ouderen hier, als we van deur naar deur gaan met de installatie. En ook nog eens via de binnentuin en de aangrenzende gebouwen van de Driehoek om daar de buurtgenoten van Duinrand laten genieten van de muziek. We kunnen er, juist nu gezamenlijke bijeenkomsten niet meer georganiseerd kunnen worden vanwege de maatregelen, toch juist allerlei leuke muziekactiviteiten mee doen. Zoals gospelzingen, sing in, muziek bingo, bewegen op muziek en allerlei activiteiten die we graag willen organiseren met muziek. Supergaaf toch! Dat kan nu allemaal met deze mooie mobiele installatie: we brengen de muziek hiermee nu gewoon naar de mensen toe!”

Hartelijk dank aan Zorg&Zekerheid voor de geweldige actie en fijne bijdrage met deze prijs voor bewoners en buurtgenoten!

DSV| Duinrand medewerkers Corine en Marjo met de mobiele geluidsinstallatie in de binnentuin van Duinrand

Delen: