A | A

DSV in toptien HACCP met 3x een dikke 9

Drie locaties van DSV haalden een landelijke top-10 notering in de onafhankelijke kwaliteitsmeting voor de HACCP (restaurantvoorziening). Naast de 8,4 die onlangs door de cliënten van DSV werd gegeven als kwaliteitscijfer voor de zorg en diensten, blijkt hiermee opnieuw dat DSV veel werk maakt van de dienstverlening.

DSV|verzorgd leven, met vestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Lisse vindt het als ouderenzorgorganisatie belangrijk om goede restaurantvoorzieningen te hebben waar de cliënten prettig en smakelijk kunnen eten. Zij en hun naasten kunnen erop vertrouwen dat dit op een verantwoorde en hygiënische wijze is bereid. Voor veel ouderen is het genieten van de maaltijden een van de hoogtepunten van de dag; vandaar dat de medewerkers van DSV hier veel aandacht aan besteden.

Hygiëne en de juiste behandeling van alle voedingswaren is daarbij een belangrijk onderdeel, naast de gastvrijheid. Het zegt ook iets over het vakman(of vrouw-)schap van de medewerkers die dit bij DSV verzorgen voor de cliënten. Ook in de afgelopen periode zijn er weer audits geweest op de locaties van DSV, in verband met de HACCP-richtlijn, voor de restaurantvoorzieningen. Deze audits worden uitgevoerd door het landelijke en onafhankelijke testbureau, HCN uit Zoetermeer.

Toptien

DSV is dan ook bijzonder verheugd dat uit de onlangs gepresenteerde HACCP-testresultaten blijkt dat DSV in de landelijke HACCP-toptien voor restaurantvoorziening staat. Het onafhankelijke landelijke testbureau presenteerde deze maand de resultaten van het onderzoek, waaronder ook de cijfers van DSV.

Aan de hand van een uitgebreide checklist voert één van de consultants van het bureau een HACCP-audit in de keuken of het restaurant uit. Vervolgens worden er punten toegekend aan alle deelprocessen en dit resulteert in een score. DSV|Vlietstede (Rijnsburg) staat daarbij op nummer 7, met een cijfer van 9,1; DSV|Duinrand (Katwijk)staat op een 6de plaats met een cijfer van 9,2 en DSV|Rustoord (Lisse) zelfs op een vijfde plaats met een cijfer van 9,3! DSV dankt de betrokken medewerkers voor hun inzet en dit mooie resultaat, juist in deze tijd. En natuurlijk blijven we verder werken, om de kwaliteit van de producten en diensten hoog te houden, ook op dit onderdeel.

Kijk voor meer informatie ook op de website van HCN: www.hygieneconsult.nl

Delen: