A | A

Buurtbazaar en Burendag in woonzorgcentrum Rustoord succesvol met opbrengst voor buurtmoestuin

Op zaterdag 26 september was er een gezellige Buurtbazaar en Burendag bij DSV|Rustoord in Lisse. Het was de ideale mogelijkheid om lekker te ruimen én te struinen en ondertussen contact te maken met buurtgenoten met een kopje koffie. De opbrengst van de bazaar was uiteindelijk een prachtig bedrag: 1500 euro maar liefst. Dit komt ten goede aan een nieuw aan te leggen Buurtmoestuin.

Druk bezochte kraampjes
Al dagen van te voren werden oude spulletjes verzameld en er was tijdens de bazaar dan ook een grote diversiteit aan aanbod te koop. Van planten tot klein meubilair, tweedehands kinderkleding, curiosa en kitch; voor ieder was er wel iets te vinden. Lekker ruimen en struinen dus, en dat was precies de opzet van de supergezellige buurtbazaar. Ook het college van B&W kwam even een kijkje nemen op de markt.

Aan het eind van de dag konden alle deelnemers en de organisatie voldaan terug kijken op een prachtig evenement. De opbrengst komt ten gunste aan het realiseren van een buurtmoestuin, die aangelegd zal worden in de binnentuin van Rustoord. Het komend voorjaar zal deze opgeleverd gaan worden naast de huidige locatie. Mede door sponsoring van diverse ondernemers en de woningstichting Eigen Haard kon de organisatie van de bazaar aan het einde van de dag een prachtige netto opbrengst van 1500 euro bekend maken, een mooie bijdrage aan de moestuin.