A | A

Bloemen voor DSV

Sinds de landelijke uitbraak van het Coronavirus vallen allerlei economische sectoren van Nederland langzaam stil. Niet alleen het onderwijs en de horeca, maar ook de bloemenhandel. De veilingen gaan dicht, leveranties van dit belangrijke Nederlandse exportproduct gaan niet meer door en dus worden prachtige bloemen doorgedraaid. Maar van elk nadeel kun je een voordeel maken, en dus werden er op afgelopen maandag 16 maart schitterende verse bloemen, die niet meer verzonden konden worden, afgeleverd bij alle locaties van zorgorganisatie DSV|verzorgd leven. Wat een mooie verassing!

De bloemen werden uitgereikt aan de zorgmedewerkers, vrijwilligers en de ouderen, die dat extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken in deze lastige tijd. 

Het idee kwam van onze collega van DSV|verzorgd leven, Heleen Aandewiel. Haar man Wim Aandewiel en zijn compagnon Kees van Beelen hebben een bloemenexportbedrijf, AVB Export. Toen duidelijk werd dat zij de verse bloemen, die klaar stonden in de volgepakte gekoelde vrachtwagen, niet meer zouden kunnen afleveren bij de klanten in het buitenland, ondernamen zij direct actie. Ondernemers zijn creatief en mensen die in de zorg werken weten wel van aanpakken, dus werd besloten om de bloemen rond te brengen op alle DSV|locaties.

Zorg gaat altijd door

Terwijl veel mensen in Nederland niet op hun werk komen vanwege het Coronavirus of thuiswerken, moeten juist in de ouderenzorg de medewerkers nu extra hard werken om de meest kwetsbare mensen in de samenleving te verzorgen. Dat doen zij met liefde en toewijding, maar zo’n prachtig bedankje met kleurige bloemen maakt hen, de vrijwilligers en de cliënten voor wie zij werken natuurlijk wel extra blij.

De aanwezige zorgmedewerkers en cliënten op de locaties in Katwijk, Rijnsburg en Lisse waren heel verrast en erg blij toen zij alle mooie boeketten zagen die zij ontvingen. Ook de verschillende ruimtes op de locaties zagen er met die kleurige bloemen meteen een stuk fleuriger uit. Dank aan alle zorgmedewerkers en vrijwilligers en natuurlijk aan onze collega en het bloemenexportbedrijf voor dit prachtige gebaar in deze ook voor hen moeilijke tijd.  Deze positieve actie haalde  zelfs het landelijke (RTL, Editie NL) nieuws; een opsteker voor alle zorgmedewerkers en natuurlijk ook bloemensector in het hele land. 

De dagen erna volgden er nog meer van dit soort hartverwarmende initiatieven in heel Nederland en ook weer op de DSV locaties. Diverse andere bloemen(export)bedrijven kwamen langs op de locaties met gulle bloemengaven, armen vol werden er uitgereikt. Dank!!

Bakken vol prachtige bloemen
Een vrachtwagen vol kleur en geur: Nederlands trots
Zorgmedewerkers van DSV ontvangen blij en verrast de bloemen
De bloemenvrachtwagen komt aan DSV|Parlevliet in Katwijk
Genieten van de mooie bloemen
Delen: