A | A

Bezoek op afstand en op hoogte

Door de landelijke maatregelen vanwege het Coronavirus kunnen er helaas geen bezoekers ontvangen worden op de DSV locaties, net als bij alle woonzorgcentra in Nederland.

Dit is een noodzakelijke, maar ook verdrietige en moeilijke maatregel. In de eerste plaats voor de cliënten en hun naasten, maar ook voor de medewerkers. Dagelijks zien zij hoe op alle locaties de ouderen altijd zo genieten van het bezoek van kinderen, kleinkinderen en anderen en hoe zij dit nu moeten missen. De vele lieve kaartjes, bloemen, het lekkers en alle andere acties zoals films, fotoportretten, krijttekeningen, spandoeken en concertjes in de binnentuinen van de DSV locaties maken heel veel goed, maar ze kunnen het ‘echte contact’ niet vervangen.

Bezoek op hoogte

Op de locaties is er daarom in de afgelopen weken van alles gedaan om deze situatie te verzachten waar dat mogelijk was. Met kleine activiteiten achter glas, buitenconcertjes, activiteiten op afstand in de tuin, extra lekker koken en waar dat kon met ‘aangepaste bezoekmogelijkheden’. Zo waren er bij Rustoord, Duinrand en Salem verrassingsbezoekjes voor het raam, op hoogte, vanuit een hoogwerker. Dat was mede mogelijk gemaakt door de hoogwerkerbedrijven, waarvoor wij heel erg dankbaar waren. De DSV-medewerkers stelden hiervoor een straks schema op, zodat alles goed gecoördineerd en veilig kon verlopen. Wat een plezier hebben de ouderen daar aan beleefd of zo, op afstand maar toch dichtbij hun familie even te spreken. Dit waren vaak ontroerende en bijzondere momenten, zoals het moment dat een oudere voor het eerst zijn pasgeboren achterkleinkind zag in de tuin. Ook mediaplatform Blik op Lisse en omroep RTV Katwijk hebben deze mooie en indrukwekkende momenten gedeeld.

Glazen huis

Waar dat kon op de locaties heeft DSV ook een zogenaamd ‘glazen huis’ ingericht. Omdat de nieuwe locaties beschikken over een glazen corridor, die aan de binnentuin grenst was dit inderdaad mogelijk. Via een aparte opgang kunnen bezoekers zo van buitenaf en door glas toch even privé zijn met hun familie in het woonzorgcentrum. Op de locaties werd die ruimte zo gezellig mogelijk ingericht, met een lekkere leunstoel en een kopje koffie. Bezoekers kunnen zich hiervoor aanmelden zodat ook dit veilig en goed gecoördineerd verloopt. Daarvan werd direct al gretig gebruik gemaakt, zowel bij Duinrand, als Vlietstede en Rustoord. De cliënten, familie en de medewerkers zijn blij met deze, al is het beperkt en achter glas, mogelijkheid voor wat meer contact.

Hieronder een kleine foto-impressie van die bijzondere en kostbare momenten:

Met bloemenslingers
versierde hoogwerker bij DSV|Rustoord Lisse
Zwaaien vanuit de tuin naar oma…
Het enthousiaste hoogwerker bedrijf dat zoveel mensen maar bleef omhoog helpen bij DSV|Salem
Op bezoek met de hoogwerker bij DSV|Salem
Op bezoek achter glas bij DSV|Duinrand
Het glazen huisje in DSV|Duinrand is gezellig (in zeesfeer) gemaakt met een mooi zeeschilderij, een tafeltje en lekkere leunstoel
Bij DSV|Rustoord in Lisse op bezoek achter glas en toch even bijpraten op Koningsdag…
Bezoek op hoogte in Duinrand: mooi om elkaar even te zien vanaf het balkon
Hart op het raam bij DSV|Vlietstede in Rijnsburg

Delen: