A | A

Appartementen huren in Salem

Heeft u behoefte aan zorg en gezelschap in de buurt, maar komt u niet in aanmerking voor het verblijf in een woonzorgcentrum? Of heeft uw partner een indicatie, maar u niet? Dan kunt u toch (samen) in woonzorgcentrum Salem komen wonen. Bij DSV is het sinds kort mogelijk om een appartement te huren binnen woonzorgcentrum Salem. Hierdoor kunt u toch zelfstandig te blijven wonen, maar dan met hulp om de hoek.

Om in aanmerking te komen voor het verblijf in een woonzorgcentrum is er altijd een zorgindicatie nodig. De eisen zijn, vanwege de bezuinigen, verzwaard. Je ontvangt pas een indicatie als het echt niet gaat. Het gevolg is dat je langer thuis moeten blijven wonen. In sommige gevallen is dit heel vervelend. Want als de partner wel een indicatie heeft gekregen voor het verblijf in een woonzorgcentrum en de andere partner niet, wordt het een lastige situatie. DSV heeft hier een oplossing voor bedacht, het particulier verhuren van zorgappartementen.

Het zijn zelfstandige appartementen met alle voorzieningen in de buurt, zoals het restaurant, de winkel of de kapper. Bovendien is er zorg om de hoek en een alarm in het appartement aanwezig , zodat er in geval van nood altijd snel iemand aanwezig is. En zijn een paar voorwaarden aan de woningen verbonden. Onder andere is een indicatie voor (thuis)zorg verplicht. De huurprijs en de servicekosten hangen af van de grootte van het appartement, huurtoeslag is eventueel mogelijk. Naast de eenpersoons appartementen zijn er ook appartementen voor twee personen en ruime appartementen voor rolstoel gebruikers. Voor meer informatie, vragen en actuele huurprijzen kunt u contact opnemen met de Zorgbemiddeling van DSV.

 

Naschrift bij dit nieuwsbericht, d.d. december 2019: Inmiddels is het niet meer mogelijk om zelfstandig appartementen te huren in de woonzorglocatie DSV|Salem.

Meer informatie over het huren van een appartement met zorg (DSV|Parledam): Neem contact op met onze Zorgbemiddeling.