A | A
Samen tuinieren

Alarm

24 uur per dag veilig in uw eigen woning met persoonsalarmering

Persoonsalarm

Woont u zelfstandig en voelt u zich onzeker thuis, dan is er de mogelijkheid om een persoonsalarmering bij DSV aan te vragen. Als dit voor u van toepassing is, dan kunt u in een noodsituatie op de alarmmelder drukken die u bij zich draagt. Via de alarmcentrale komt er dan hulp voor u.

Komt u in aanmerking voor een alarmeringssysteem op medische indicatie dan heeft u een voorschrift nodig van uw behandelend arts. De voorwaarden voor het aanvragen van een alarmeringssysteem vindt u op de website van uw ziektekostenverzekeraar. Indien u niet in aanmerking komt voor een medische indicatie, dan kunt u deze zelf aanvragen via:

M-alert: (0413) 273 155 info@m-alert.nl

Eurocross: (071) 364 1789 personenalarmering@eurocross.nl

CSI alarmering: (040) 2580155  service@csiservice.nl

Hoe werkt het?

Bij het personenalarm zit een alarmknop die u om uw pols of nek draagt zodat u in iedere ruimte van uw woning kunt alarmeren. Dit kastje is verbonden met een alarmcentrale. De alarmcentrale neemt het eerste alarm op en zij nemen contact op met u als cliënt. Afhankelijk van de aard van de melding wordt er contact opgenomen met 112 of de door u opgegeven 1e contactpersoon. Dit is iemand in uw naaste omgeving zoals uw zoon, dochter, buurman of buurvrouw. Dit geeft u de extra zekerheid dat er 7 dagen in de week 24 uur per dag u hulp kunt inroepen. Dit betekent dan ook dat uw eerste contactpersoon 7 dagen in de week 24 uur per dag gebeld kan worden. 

Professionele alarmopvolging

Heeft u niemand in uw omgeving die in de buurt woont en bij alarm direct voor u klaar kan staan? Of is het voor uw naasten te belastend om 7 dagen in de week 24 uur per dag klaar te staan?  Dan is er ook een mogelijkheid om DSV als eerste contactpersoon daarvoor aan te wijzen. Dan kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag professionele hulp van DSV inroepen, als dat nodig is. Een hele zorg minder. Dit geldt dus ook voor de regionaal georganiseerde nachtzorg (ReboZ).

Kosten alarmopvolging

Daarvoor betaalt u maandelijks een bedrag aan DSV. Met dit product koopt u de alarmopvolging in bij DSV. Deze alarmopvolging is niet te declareren bij een zorgverzekeraar.

Op het moment dat DSV in actie moet komen worden er kosten in rekening gebracht op basis van NZA tarief oproepbare zorg/verpleging. Onze afdeling Zorgbemiddeling kan u hierover meer informatie geven.

Wilt u meer informatie, of direct professionele alarmopvolging aanvragen? Klik dan hier.