A | A

Veel activiteiten in Week van Zorg en NL Doet

In de week Van Zorg en Welzijn, van 16 tot 21 maart, waren er diverse speciale activiteiten voor ouderen in de locaties van DSV|verzorgd leven. Bij woonzorgcentrum DSV|Salem was er op vrijdag een fijne verwenmiddag voor de ouderen, i.s.m. vele vrijwilligers en leerlingen van het ID College. Er werd ook nog een tour georganiseerd i.s.m. VIP Katwijk waarbij ook ouderen van DSV de nieuwe parkeergarage aan de Boulevard konden bekijken. En zaterdag 21 maart was er Open Dag in zowel DSV Zorgsteunpunt Cleijn Duin, als in Rustoord in Lisse en in Vlietstede in Rijnsburg.

Allerlei bijzondere activiteiten
Overal in het land waren er open dagen en activiteiten in de Week van Zorg en Welzijn. Zo ook bij DSV|verzorgd leven. Het was een week vol activiteiten, want in deze week vond bovendien de landelijke NL-Doet actie plaats. Dankzij de enthousiaste inzet van vele vrijwilligers konden de vele activiteiten voor ouderen overal plaatsvinden.
Bewoners van Duinrand kregen zaterdag 21 maart een speciale tour langs de kustwerken, de nieuwe garage, het wandelpad en een tussenstop voor een kopje koffie bij Savoy. Bij Duinrand was er een optreden van het koor ‘Hartekreet en ander leed’, waarbij meegezongen kon worden.

Genieten van Beautydag in Salem
De bezoekers van Vlietstede lieten zich de voor hen bereide warme lunch op de Open Dag goed smaken. Een groep bewoners van locatie Floriante uit Rijnsburg, die regelmatig met elkaar eet, kwam op speciale uitnodiging gezellig samen eten in Vlietstede.
Geïnteresseerde bezoekers konden verder een kijkje nemen tijdens de rondleidingen op de locaties Cleijn Duin, Rustoord en Vlietstede en vragen stellen over zorg en wonen. Er was uitleg over de nieuwbouwprojecten van DSV en bij de stand van Welzorg lieten bezoekers zich voorlichten over hulpmiddelen. Bij Salem was het op vrijdag 20 maart een drukte van belang met leerlingen en vrijwilligers die de ouderen trakteerden op een echte Beautdag, waar zij heerlijk verwend werden. Van voetmassage tot handverzorging en gezichtsbehandeling.
Dat iedereen hiervan erg genoten heeft, zowel de leerlingen als de vrijwilligers en vooral natuurlijk de ouderen, maakte deze beautydag tot een middag met een gouden randje.